У Трампа хочуть перезапустити мирні переговори з Росією щодо ситуації в Україні - ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

У Трампа хочуть перезапустити мирні переговори з Росією щодо ситуації в Україні - ЗМІ

У Трампа хочуть перезапустити мирні переговори з Росією щодо ситуації в Україні - ЗМІ
Джерело:  The Washington Post

Адміністрація президента США Дональда Трампа планує перезапустити переговори з Росією щодо мирного врегулювання ситуації в Україні.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання  The Washington Post, яке в свою чергу посилається на американських посадовців та зовнішніх експертів.

Автор статті, посилаючись на двох американських посадовців, зауважує, що в березні Трамп на зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель сказав їй, що криза в Україні - це відповідальність Європи і що США не будуть активно долучатися до її врегулювання. Проте, за словами джерел, через два місяці адміністрація Трампа вирішила змінити курс та планує знову взятися за питання, які стосуються України, істотною мірою.

Зазначається, що для держсекретаря США Рекса Тіллерсона питання стосовно України може стати початком реалізації зірваного плану для покращення американсько-російських відносин. Водночас, зазначається, що ідея Тіллерсона перебуває все ще на початкових стадіях. Його ідея полягає у перезапуску мирних переговорів, в яких у минулому році брала участь адміністрація Барака Обами з надією, що нові обставини та особи зможуть забезпечити кращий результат.

Читайте також: Трамп планує кадрові перестановки у Білому Домі через скандал із Росією

Як стверджує автор статті, європейські високопосадовці, у свою чергу, підтримують такі наміри адміністрації Трампа.

"Ми високо цінуємо, що нова адміністрація буде більш залученою у питанні України. На початку, здавалося, що вони не дуже зацікавлені у цьому питанні. Це змінилося великою мірою", - повідомив виданню голова МЗС Німеччини Зігмар Габріель.

Також зазначається, що зміна у підходах Трампа стала очевидною після переговорів з головою МЗС РФ Сергієм Лавровим і менш помітної зустрічі з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним.

Пізніше в інтерв'ю телеканалу Fow News Трамп повідомив: "Я сказав, хлопці, ви повинні добитися миру, ви повинні досягти миру".

Водночас, зазначається, що хоча Білий дім відмовився коментувати, американські посадовці та інші підтверджують, що Тіллерсон мав декілька обговорень з Лавровим щодо подальшого просування у цьому питанні. Також сказано, що Тіллерсон планує призначити спеціального посланця в Держдепартаменті, який буде відповідальним за нові зусилля у питаннях, які стосуються України.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Парламентської асамблеї НАТО Паоло Аллі заявив, що Росія має повернутися до офіційно визнаних кордонів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?