У Трампа нові серйозні проблеми через Україну - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

У Трампа нові серйозні проблеми через Україну - що сталося

У Трампа нові серйозні проблеми через Україну - що сталося
Джерело:  online.ua

В США продовжується незалежне розслідування після гучного скандалу, в епіцентрі якого опинилася Україна. Так, нещодавно стало відомо, що суддя Емі Джексон оприлюднила запит з вимогою до команди американського лідера Дональда Трампа надати електронне листування, в якому йшлося про військову допомогу Україні і, зокрема, вказівку очільника Білого дому про призупинку такої допомоги. Такими даними поділився заступник юриста бюджетного управління Білого дому Гедер Уолш. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Law and Crime.

Що важливо розуміти, рішення було ухвалене за позовом видання The New York Times в рамках закону про доступ до інформації. Варто зазначити, що нещодавно команда Дональда Трампа відмовила у наданні документів виданню, посилаючись на застосування виконавчого привілею.

"Конкретно, документи в цій категорії - це електронне листування президента, або віце-президента, або безпосередніх радників президента стосовно президентського рішення про обсяг, терміни та мету затримки військової допомоги Україні", - зазначив Гедер Уолш.

Варто нагадати, що в грудні 2019 року американському лідеру Дональду Трампу оголосили імпічмент на основі звинувачень у тиску на Україну - він став лише третім президентом США, якому офіційно пред'явлені звинувачення у відповідності з Конституцією. В ході історичного голосування Палата представників схвалила обидві статті про імпічмент. Трамп назвав усю справу "полюванням на відьом", "містифікацією" і "обманом". Згодом очільника Білого дому виправдали.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Дональд Трамп провів телефонні переговори з лідеркою ФРН Ангелою Меркель.  Дзвінок був присвячений річниці закінчення Другої світової війни, а також критично важливим питанням, пов’язаним з пандемією коронавіруса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?