У Трампа обрали покарання для Туреччини за купівлю С-400 у РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

У Трампа обрали покарання для Туреччини за купівлю С-400 у РФ

У Трампа обрали покарання для Туреччини за купівлю С-400 у РФ

В адміністрації президента США Дональда Трампа обрали міру покарання для Туреччини за купівлю компонентів російської системи протиповітряної оборони С-400. Про це планується оголосити найближчими днями, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Європейську правду».

Радники Трампа обрали один з трьох пакетів санкційних заходів, розроблених з урахуванням можливої шкоди для економіки Туреччини та двосторонніх відносин між Анкарою та Вашингтоном. Разом з тим джерела цієї інформації не уточнюють, який саме пакет санкцій був обраний. Крім того, введення цього плану обмежень вимагає особистого схвалення Трампа.

Поки що у президента США мають намір почекати з оголошенням про санкції. Скоріше за все, про запровадження обмежень проти Туреччини оголосять наприкінці наступного тижня, коли мине річниця спроби перевороту 2016 року. Це необхідно, щоб уникнути можливих спекуляцій про те, що США несуть відповідальність за спробу повалення влади Ердогана.

У п’ятницю Туреччина почала отримувати з Росії компоненти для ракетного комплексу С-400, який націлений, за словами США, на протидію сучасному американському винищувачу F-35.

Адміністрація президента США неодноразово попереджала Туреччину, що їй доведеться зіткнутися з економічними санкціями, якщо вона вирішить придбати зброю у Росії. Однак влада Туреччини відмовилася підкорятися США, заявивши, що її оборона є питанням національного суверенітету.

Нагадаємо, що не так давно президент Туреччини Реджеп Ердоган накинувся на США та Захід з гучними звинуваченнями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?