У центрі Києва евакуюють ТРЦ через загрозу вибуху
Категорія
Події
Дата публікації

У центрі Києва евакуюють ТРЦ через загрозу вибуху

У центрі Києва евакуюють ТРЦ через загрозу вибуху
Джерело:  online.ua

Невідомі зловмисники повідомили про загрозу вибуху в київському ТРЦ "Глобус" від мінування у вівторок, 3 листопада. Усіх людей евакуювали із закладу на Майдані Незалежності. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Київ Оперативний".

За оприлюдненими даними, на місце інциденту вже прибули фахівці.

"Щойно надійшло анонімне повідомлення про замінування ТРЦ "Глобус". Всіх евакуюють, на місці очікують вибухотехніків", - проінформувала спільнота у соціальних мережах.

Утім, пізніше стало відомо, що інформація про замінований центр виявилася неправдивою. Це підтвердили у пресслужбі Національної поліції, на що посилається "24 канал".

За фейкове повідомлення про вибухівку передбачується кримінальна відповідальність, такому "мінувальнику" загрожує від 2 до 6 років ув'язнення.

Київ нажаль регулярно страждає від подібних неправдивих повідомлень, які докочуються до ЗМІ та набувають резонансу. Поліція, своєю чергою, зобов'язана перевіряти кожен з подібних сигналів, відповідно до правил своєї робот.

Найчастіше українська столиця стає свідком блокування окремих станцій метрополітену, що викликає короткотривалий пасажирський колапс.

Як повідомляв ONLINE.UA, вранці 1 листопада в Києві на мосту Патона сталося чергове "мінування". На даний момент рух по мосту в обох напрямках тимчасово обмежено. Туди відразу ж виїхали вибухотехніки, кінологи зі службовими собаками, слідчо-оперативна група, медики і рятувальники.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?