У центрі Києва встановили скульптуру Merman, яка поїде на Burning Man 2022
Категорія
Культура
Дата публікації

У центрі Києва встановили скульптуру Merman, яка поїде на Burning Man 2022

У центрі Києва встановили скульптуру Merman, яка поїде на Burning Man 2022
Джерело:  online.ua

У центрі Києва встановили художню інсталяцію, яка мала б стати одним з елементів відомого фестивалю у Сполучених Штатах Burning Man 2021.

Джерело: Facebook

За оприлюдненими даними, інсталяція з вівторка, 6 липня, знаходиться біля Арки дружби народів. Участь об’єкту у фестивалі стала неможливою через пандемію коронавірусу COVID-19 і довготривалий карантин.

“У 2021 році наша команда виграла грант від однієї з найвідоміших міжнародних подій в світі мистецтва - Burning man, який проходить щороку в Неваді, США. Серед тисяч заявок було обрано 59, і тільки одна з України. Через пандемію COVID-19 захід не відбудеться, проте організатори дозволили встановити об'єкт в Україні”, - пояснили самі автори.

Передбачається, що скульптура буде доступною лише упродовж тижня після встановлення.

“Ми кожен день робимо вибір. Рухаємося, підтримуємо себе на плаву, іноді йдемо на дно. Залишатися там або продовжувати рухатися далі - виключно наш вибір. Ми так влаштовані що намагаємося плисти, знайти берег або новий горизонт”, - наголосили творці.

Вони відзначили, що скульптура Merman має стати маніфестом подолання всіх перешкод. Наступного року вона “здолає шлях зі Старого світу в Новий, щоб надихати пустелю Невади”.

Фестиваль Burning Man

Це масштабне дійство проходить щороку буквально у згаданій пустелі Блек-Рок в американському штаті Невада. В цілому заходи тривають 8 діб і завершують спаленням колосальної скульптури людини.

Хоча Burning Man всюди звуть фестивалем, його ініціатори від самого початку вважали заходи радше експериментом. На час його проведення посеред пустелі встановлюють різноманітні твори мистецтва різного ступеню абсурдності, надзвичайно фантастичних форм та змісту. Деякі з цих творів спалюються наприкінці фестивалю.

Такий самий вигляд можуть мати “машини-мутанти”, які їздять територією заходів, а учасники вдягаються у костюми відомих персонажів чи обладунки власного дизайну.

На Burning Man тривають виступи артистів, діджеї працюють на танц-полах. Що цікаво, кожен з учасників несе власну відповідальність за своє здоров’я - захист від спеки, холоду, пустелі в цілому та навіть їжу з водою. Також люди повинні очистити пустелю від слідів свого перебування.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?