У цьому році: в Міноборони зробили важливе оголошення
Категорія
Політика
Дата публікації

У цьому році: в Міноборони зробили важливе оголошення

У цьому році: в Міноборони зробили важливе оголошення

В Міністерстві оборони України планують ввести систему електронних військових квитків. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

За словами міністра Андрія Загороднюка, ініціатива з автоматизації процесів має кодову назву "Пласт".

"У цьому році він вже буде. Уже зараз ми з ним працюємо. У тестовому режимі буде наприкінці першого кварталу. І в першому півріччі вже запрацює. Це перехід на безпаперову форму. У нас взагалі цілий ряд напрямків саме по електронному документообігу. Цей проєкт стоїть всередині. Так само в першому півріччі в нас вже будуть перші електронні військові квитки як тестові. Хоча їхнє розповсюдження займе деякий час. Може, ще рік", - зазначив він.

Загороднюк пояснив, що йдеться перш за все про картку зі штрих-кодом. Паралельно він може знаходитися в громадянина на смартфоні.

"Це набагато краще, ніж той, що є зараз, навіть у будь-яких польових умовах. Це буде картка зі штрих-кодом, якій буде відповідати запис в електронній системі. Ми презентуємо цей проєкт вже у лютому", - додав міністр в інтерв'ю.

Нагадаємо, діджиталізація та зведення до мінімуму паперовий обіг документів — один зі стовпів президентської програми Володимира Зеленського та парламентських планів партії "Слуга народу".

Нещодавно відбулася презентація додатку "Дія" (Держава і я) - мобільного засобу для отримання державних послуг.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр Загороднюк також оголосив, що на строкову службу в армії призиватимуть українців з 20 років. Юнаки 18 та 19 років можуть піти служити у лави ЗСУ тільки на добровільній основі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?