У ТЦК пояснили жорстке затримання чоловіка військовими в Одесі
Категорія
Україна
Дата публікації

У ТЦК пояснили жорстке затримання чоловіка військовими в Одесі

У ТЦК пояснили жорстке затримання чоловіка військовими в Одесі
Джерело:  online.ua

В Одеському ТЦК прокоментували інцидент з побиттям цивільного. Там зазначили, що чоловік здійснював пряму трансляцію розгортання мобільного блокпосту, що є забороненим. 

Джерело: Одеський ТЦК

ТЦК відреагувало на побиття чоловіка військовими

В Одеському ТЦК повідомили, що провели перевірку інциденту із затриманням військовими цивільної особи в Одесі.

Було встановлено, що громадянин здійснював пряму трансляцію розгортання мобільного блокпосту, що суворо заборонено нормами правового режиму воєнного стану, - вказано у дописі.

За словами ТЦК, чоловік отримав зауваження від представників Нацгвардії, роте увійшов у конфлікт, відверто провокуючи військових.

Під час перевірки його документів і звірки даних за базою ухилянтів, громадянин почав погрожувати, і поводився агресивно, не припиняючи провокацій. Співробітники одного з районних ТЦК та СП Одеси, не втримавши емоцій, перевищили повноваження і, застосувавши силу, всадили його в транспортний засіб для доставки в центр комплектування.

В обласному ТЦК визнали, що районний ТЦК намагався приховати свою причетність до інциденту, але принципова позиція командування полягає в реальній перевірці і реагуванні на запити суспільства, налагодженні цивілізованої комунікації з усіх питань.

Винних військових притягнуть до відповідальності

За результатами службової перевірки у ТЦК виявили тих, хто перевищив службові повноваження, і порушення у використанні необлікованого транспортного засобу.

Винні посадові особи притягнуті до дисциплінарної відповідальності і будуть переведені у бойові підрозділи, де зможуть спрямувати силу і міць на боротьбу із ворогом.

Нагадаємо, що 14 липня в мережі з’явилося відео, на якому видно конфлікт між кількома чоловіками у військовій формі та цивільним.

Військові штовхають чоловіка та намагаються заштовхувати його в мікроавтобус.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?