У Туреччині розбився російський літак
Категорія
Події
Дата публікації

У Туреччині розбився російський літак

У Туреччині розбився російський літак
Джерело:  online.ua

14 серпня офіційно стало відомо, що на півдні Туреччини у провінції Кахраманмараш розбився пожежний літак "Берієв-200", орендований у Росії. 

Джерело: інформаційна агенція  Anadolu

Що наразі відомо про авіакатастрофу в Туреччини

"Аварія сталась вдень 14 серпня. За попередніми даними, на борту літака, включно з екіпажем, було 7 людей, у тому числі троє пілотів. Їхня доля наразі невідома. Літак перебував на балансі Управління лісовим господарством і здійснював польоти з провінції Адана. Губернатор провінції Кахраманмараш Фарук Джошкун повідомив, що літак брав участь у боротьбі з пожежею в районі Алмали", - йдеться в повідомленні агенції.

За словами губернатора, для боротьби з пожежею, що почалась у лісовому масиві внаслідок влучання блискавки, задіяли авіацію. Згодом зв’язок з літаком зник і він упав. Чиновник також наголосив, що на місце зразу ж вирушила команда рятувальників.

Трохи пізніше представники Міністерства оборони Росії офіційно повідомили, що на борту літака було 5 російських військовослужбовців і троє громадян Туреччини, які скеровували екіпаж до осередків пожежі.

"Для з’ясування причин трагедії на місце катастрофи спрямована комісія Міноборони РФ", - сказано в повідомленні.

В Міноборони РФ звернули увагу на те, що літак розбився під час заходу на посадку, коли повернувся із завдання.

Що важливо розуміти, "Берієв-200", який виробляють у Росії, називають літаком-амфібією за його здатність злітати з землі та з поверхні води. Літак використовується для гасіння пожеж, пошуково-рятувальних операцій тощо.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?