У Туреччині стався другий за день потужний землетрус
Категорія
Світ
Дата публікації

У Туреччині стався другий за день потужний землетрус

У Туреччині стався другий за день потужний землетрус
Джерело:  online.ua

6 лютого у Туреччині стався другий за день землетрус магнітудою 7,6. Внаслідок ранкового землетрусу загинуло більше тисячі людей у Туреччині та Сирії.

Джерело: BBC, соцмережі

У Туреччині стався новий землетрус

Новий окремий землетрус магнітудою 7,6 стався в Кахраманмараш-Ельбістані на півдні Туреччини близько 12 години за Києвом. Останнім землетрусом в регіоні став землетрус 1114 року.

Європейсько-Середземноморський сейсмологічний центр написав о 12:45 у Twitter, що двадцять хвилин тому зафіксував землетрус магнітудою 7,7.

Також новий землетрус відчули у Сирії, Іраку та по всій Туреччині.

Що відомо про ранковий землетрус у Туреччині та Сирії

О 4.17 ранку за місцевим часом 6 лютого на південному сході Туреччини та частині Сирії стався землетрус магнітудою 7,8.

Станом на 12 годину дня відомо про 912 загиблих людей та 5 385 поранених внаслідок землетрусу в Туреччині. З-під завалів вже вдалося врятувати 2 470 людей.

Епіцентр землетрусу знаходився в районі Пазарджик провінції Кахраманмараш.

Міністр внутрішніх справ Туреччини Сулеймон Сойлу повідомив, що постраждали 10 міст: Газіантеп, Кахраманмараш, Хатай, Османіє, Адіяман, Малатья, Шанлиурфа, Адана, Діярбакир і Кіліс.

У Сирії повідомляють про 467 загиблих. Міністерство охорони здоров'я Сирії повідомило, що 326 людей померли в провінціях Алеппо, Латакія, Хама і Тартус.

Щонайменше 5383 людини отримали поранення в Туреччині і 1000 в Сирії. Підземні поштовхи також відчувалися в Лівані та на Кіпрі.

Землетрус у Туреччині також зруйнував фортецю Газіантеп зі спадщини ЮНЕСКО, яка простояла понад 2000 років.

Чи постраждали українці під час землетрусів

Наразі МЗС України з'ясовує, чи постраждали громадяни України внаслідок землетрусу.

Посольство України в Туреччині взаємодіє із турецькою владою, перевіряє наявність українських громадян серед постраждалих. Для допомоги українцям в Туреччині на базі посольства відкрито дві «гарячі лінії»: +90 539 550 98 98 та +90 312 442 15 93. Родичі в Україні можуть також звертатися на “гарячу лінію” МЗС: +380 44 238 15 88”, — повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?