Західну Україну струснув землетрус із силою 4,3 бала
Категорія
Події
Дата публікації

Західну Україну струснув землетрус із силою 4,3 бала

Західну Україну струснув землетрус із силою 4,3 бала
Джерело:  online.ua

Сьогодні вранці, 23 вересня, на межі Тернопільської та Івано-Франківської областей стався землетрус магнітудою 4,3 бала і розрахунковою інтенсивністю 5 балів за шкалою MSK-64. Центр землетрусу знаходився за 15 км від міста Чорткова Тернопільської області, але його відчули навіть жителі деяких районів Чернівецької, Івано-Франківської, Хмельницької областей.

Джерело: Головний центр спеціального контролю у Facebook.

"Сьогодні о 6:17:57 засоби Головного центру зареєстрували відчутний землетрус на території України. Попередні розрахунки: координати 48,93 пн. ш. 25,88 с. д., Тернопільська область... Люди відчували землетрус на відстані майже 100 км", - зазначається в повідомленні.

Джерело землетрусу знаходилося на території Тернопільської області в районі м. Чортків, на глибині 6 км.

Сила землетрусу на Тернопільщині 

За класифікацією землетрус належить до помірних, він відчувається людьми всередині приміщення.

"Предмети, які висять, сильно коливаються. Картини зрушуються з місця. Відчутні коливання подібні з коливаннями, утвореними падінням тяжких предметів усередині будівлі", – пояснює центр спецконтролю.

Тим часом Головне управління ДСНС у Тернопільській області інформує, що сила поштовхів була до 4,4 бала за шкалою Ріхтера і не призвела до негативних наслідків.

"Підземні поштовхи були найбільше відчутні у Чортківському районі, частково у Тернопільському районі та в м. Тернопіль", – зазначили рятувальники.

За інформацією Головного центру спеціального контролю, найбільше повідомлень про струси надійшло з м. Чортків та прилеглих сіл. Даний землетрус відчувався також в населених пунктах м. Кам’янець-Подільський м. Дуніївці на відстанях від епіцентру 65-80 км.

Люди в Тернопільській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Хмельницькій областях теж відчували поштовхи, про що пишуть в соцмережах. Так, користувачі соцмереж розповідають, що зранку відчули, як здригнулося ліжко, у будинку тряслися меблі, “сильно струснуло, і таке відчуття, що каток проїхав по вулиці”.

Читайте також:

  • На Гаїті стався потужний землетрус, сотні загиблих — фото і відео.

  • Випробування нового авіаносця США бомбою закінчилися землетрусом — відео.

  • В Ісландії прокинувся вулкан Фаградальсфьядль — видовищні фото і відео.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?