У Туреччині створили спрей, який знищує коронавірус
Категорія
Технології
Дата публікації

У Туреччині створили спрей, який знищує коронавірус

У Туреччині створили спрей, який знищує коронавірус
Джерело:  online.ua

Команда турецьких вчених розробила спеціальний назальний спрей, який здатний вбивати коронавірус COVID-19. Передбачається, що препарат Genoxyn здатний знищити інфекцію приблизно за одну хвилину. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Daily Sabah.

Авторами проєкту стали доктори Шехіме Гюльсюн Темель, Ахмет Юміта Сабанджі, а також викладачкою кафедри медичної мікробіології університету Джунейт Озакін. ВОни розробили розчин, який запобігає розмноженню бактерій та вірусів.

“Ми показали, що розчин має антибактеріальну активність. Після початку пандемії ми подумали про те, чи можемо ми розробити його, щоб сприяти боротьбі з COVID-19. Ми вдосконалили новий оральний і назальний спреї та відправили для тестування на біосумісність”, - цитує видання пояснення доктора Сабанджі.

Він наголосив, на момент початку роботи вже стало відомо, що головні шляхи поширення вірусу — рот і ніс.

“Смерть вірусу за короткий час означає запобігання його проникнення у клітини та зменшення кількості вірусу”, - зауважив експерт.

Науковці додали, розчин не пошкоджує епітеліальні клітини людей на слизовій оболонці.

“Ми навіть показали, що він надає лікувальну дію на ці клітини. Отже, це означає, що його безпечно використовувати”, - резюмували розробники Genoxyn.

Як повідомляв ONLINE.UA, британські вчені розробили новий препарат, який не тільки як вакцина може запобігти зараженню коронавірусом, а й врятувати життя при інфікуванні Covid-19. Йдеться про коктейль антитіл під назвою Storm Chaser (“Штормовий мисливець”). Його розробили вчені з Університетського коледжу Лондона спільно з фармацевтичною компанією Astrazeneca.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?