У Туреччині звинуватили Захід у бажанні поквитатися з Росією через Україну
Категорія
Світ
Дата публікації

У Туреччині звинуватили Захід у бажанні поквитатися з Росією через Україну

У Туреччині звинуватили Захід у бажанні поквитатися з Росією через Україну
Джерело:  online.ua

За словами депутата від правлячої Партії справедливості та розвитку Туреччини Мурата Байбатура, деякі країни Заходу нібито хочуть "поквитатися з Росією через Україну". З такою заявою він виступив під час зустрічі з делегацією членів "Єдиної Росії".

Джерело:  Takvim

Захід хоче поквитатися з РФ через Україну - Туреччина

Турецький політик почав запевняти, що санкції проти країни-агресорки та війна в Україні "є найбільшими перешкодами на шляху досягнення двосторонніми відносинами повного потенціалу".

Нам не здається коректним, що деякі західні країни прагнуть поквитатися з Росією через Україну. Ми кажемо це нашим західним колегам. З іншого боку, ми вважаємо що можна досягти рішення, яке забезпечить територіальну цілісність України і водночас врахує занепокоєння Росії щодо безпеки, – заявив представник команди Реджепа Таїпа Ердогана.

За словами Байбатура, офіційна Анкара розраховує розвивати відносини з Росією, незважаючи на всі труднощі.

Що важливо розуміти, після початку війни турецька влада активно просуває посередницьку роль, підтримуючи суверенітет і територіальну цілісність України та водночас утримуючись від запровадження санкцій проти Москви.

Іноземним журналістам вдалося дізнатися, що міжнародна спільнота не відкидає запровадження каральних заходів проти Туреччини на тлі поглиблення її відносин із Росією.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?