У Туркменії заборонили черги за продуктами, аби не шкодити іміджу туркменбаші
Категорія
Світ
Дата публікації

У Туркменії заборонили черги за продуктами, аби не шкодити іміджу туркменбаші

У Туркменії заборонили черги за продуктами, аби не шкодити іміджу туркменбаші
Джерело:  online.ua

Туркменська диктатура заборонила місцевим мешканцям створювати черги у магазини за продуктами, аби не псувати рейтинг туркменбаші Гурбангули Бердимухамедова.

Джерело: Радіо Азатлик

За оприлюдненими подробицями, йдеться про формування черг до державних крамниць, де люди відповідно субсидованим цінам купують найдешевші продукти.

Два тижні тому президент туркменбаші Сердар Бердимухаммедов виступив з відповідною забороною та мотивував це тим, що черги “дискредитують” імідж державного лідера.

Відповідні обмеження передбачені в адміністративному центрі Лебапського велаяту Туркменабаду. Згідно з нововведеннями, зареєстровані попередньо громадяни можуть відвідати магазини у встановлений час після дзвінку продавців.

У порівнянні з Ашхабадом, у Туркменабаді не повністю заборонили черги. Там перед магазинами дозволяють збиратися не більше 4 відвідувачів. Утім, місцеві жителі знайшли лазівки - вони чекають у під’їздах сусідніх домів, поки черга не дійде до них.

“Співробітники поліції не дозволяють шикуватися в чергу перед магазинами понад четверо осіб. Товари також продаються через чорний хід, а не через головний вхід в магазин. Якщо хтось захоче протестувати, поліція погрожує заарештувати його і виключити з черги в якості покарання”, - поділився подробицями останніх подій місцевий мешканець.

Економічна криза в Туркменістані, а також зниження курсу національної валюти на чорному ринку, знизили спроможність населення витрачати гроші. Фактично надзвичайна кількість людей у країні не спроможна купувати найнеобхідніші продукти у звичайних торгівельних точках — вони повністю залежать від субсидованих цін у державних крамницях.

Передбачувано продукції в таких магазинах не вистачає. Черги до них вишикуються навіть попри режим продажу — з 6 до 8 годин ранку.

На офіційному рівні влада Туркменістану не визнає жодних економічних проблем у країні. Натомість населення витримує тиск з боку режиму та нові обмеження.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?