У Великій Британії депутата судять за поширення COVID-19
Категорія
Світ
Дата публікації

У Великій Британії депутата судять за поширення COVID-19

У Великій Британії депутата судять за поширення COVID-19
Джерело:  online.ua

Депутата парламенту Великої Британії Маргарет Фер'є судитимуть за поїздку з Глазго до Лондону при наявності характерних симптомів COVID-19.

Джерело:   Sky News

Британського депутата судитимуть за порушення карантину

61-річну депутатку звинувачують у створенні загрози здоров'ю оточуючих, ризику зараження, хвороби та смерті під час відвідування різних місць у районі Глазго та Лондона на прикінці вересня 2020 року попре наказ залишатись в ізоляції.

Фер'є була обрана депутатом від Шотландської національної партії у 2019 році, але пізніше була виключена. Вона не визнала себе винною і цього року постане перед судом.

 Її поїздки з 26 по 29 вересня 2020 включали поїздки в центр Лондона, салон краси та бутік. Стверджується, що вона також відвідала церкву у Глазго та бар.

Депутатка також ймовірно поїхала на таксі до центрального вокзалу Глазго, а потім поїздом до лондонського вокзалу Юстон та в інші місця міста, включаючи будівлю парламенту.

Вона з'явилася на лаві підсудних у суді Глазго, не визнала себе винною за висунутими їй звинуваченнями і була звільнена під заставу. Судове засідання було призначено на 15 серпня.

Ситуація з COVID-19 у Великій Британії 

У десятків вчених, які приймали участь у закритій науковій конференції на Фарерських островах на початку грудня цього року виявили новий штам "Омікрон".

Новим штамом "Омікрон" опинились інфіковані щонайменше 33 представники сфери охорони здоров’я, які до цього пройшли щеплення препаратом Comirnaty (Pfizer/BioNTech) і отримали третю дозу не раніше ніж за 2,5 місяця до інциденту.

При цьому на передодні конференції їх тести на COVID-19 виявились негативними.

Але вже за кілька днів після конференції багато хто з учасників відчув перші симптоми хвороби.

Також перевірилися інші: всього + отримали 21 з 33 осіб, усі заражені (середній вік 45 років) мали симптоми, які були переважно легкими.

Водночас жодного з пацієнтів не госпіталізували з COVID-19, але за такою невеликою вибіркою не можна визначити частоту госпіталізацій чи смертність від Омікрону.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?