У Великій Британії на честь Зеленського назвали вулицю — фото
Категорія
Світ
Дата публікації

У Великій Британії на честь Зеленського назвали вулицю — фото

У Великій Британії на честь Зеленського назвали вулицю — фото
Джерело:  online.ua

У британському місті Гарлоу, що в графстві Ессекс, відкрили першу у країні авеню імені президента України Володимира Зеленського.

Джерело: ВВС

У Британії назвали вулицю на честь Зеленського

П'ята авеню в Гарлоу стала П'ятою авеню - Зеленський авеню.

Фото - ВВС

На відкритті повинен був бути присутній посол України у Великій Британії Вадим Пристайко, проте Зеленський звільнив його якраз перед заходом, тому презентували улицю місцеві депутати.

Один з них, Роберт Хелфон, зазначив, що місто було доречним місцем для вшанування українського президента, оскільки Гарлоу було побудовано для багатьох переміщених лондонських сімей після Другої світової війни.

Нове місто Гарлоу виникло як фенікс із попелу. Ми хотіли показати українцям, що можна зробити – що коли вони переможуть Росію, що є надія, є можливість, що вони матимуть гарні нові міста, — сказав він.

Він також похвалив місцевих жителів, які допомогли розмістити та підтримати приблизно 70 українських біженців після вторгнення Росії.

Нагадаємо, що у травні 2022 року табличка з написом “Вулиця Володимира Зеленського” з’явилася на вулиці шотландського Единбурга. А у Празі вулицю, де розміщено посольство РФ, назвали вулицею Українських Героїв.

24 лютого 2023 у Лондоні частину вулиці Бейсуотер-роуд біля російсmкого посольства перейменували на Kyiv Road.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?