У Венедіктової приголомшили українців відвертим зізнання про справи Майдану
Категорія
Україна
Дата публікації

У Венедіктової приголомшили українців відвертим зізнання про справи Майдану

У Венедіктової приголомшили українців відвертим зізнання про справи Майдану
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Команда очільниці Офісу генерального прокурора Ірини Венедіктової вперше публічно визнала, що існує тенденція затягування розгляду судам матеріалів за звинуваченнями в "справах Майдану". Саме тому в ОГП відзначили важливість винесення рішень про заочний арешт фігурантів. З такою гучною заявою виступив керівник департаменту з розслідування "справ Майдану" Офісу генпрокурора Олексій Донський під час пресконференції 20 листопада. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на агентство "Інтерфакс-Україна".

"На сьогодні набули законної сили обвинувальні вироки стосовно 21 особи (за обвинуваченням у злочинах, скоєних стосовно учасників Революції гідності - ред.). (...) Ми теж вважаємо, що за 7 років 21 вирок - це дуже мало (...) тобто питання затягування судового розгляду є дуже болючим", — наголосив Олексій Донський.

Окрім того, член команди Ірини Венедіктової звернув увагу на те, з початку 2020 року у "справах Майдану" постраждалими визнані понад 2 тис. осіб, 37 осіб були притягнуті до кримінальної відповідальності, з яких 26 правоохоронців, троє суддів і вісім цивільних.

"Стосовно 27 підозрюваних було обрано запобіжний захід - тримання під вартою заочно", — зазначив посадовець.

Також представник ОГП нагадав усім українцям, що рішення про заочне тримання під вартою дає підстави для міжнародного розшуку обвинуваченого. Мовиться, зокрема, про такі рішення стосовно колишнього президента Віктора Януковича, колишніх очільників Міноборони та СБУ, правоохоронців різних рівнів.

Не можна також не згадати про те, що декілька днів тому очільниця Офісу генерального прокурора Ірина Венедіктова терміново зверталася до усіх українців, аби відзвітувати про результати своєї роботи. Глава ОГП офіційно повідомила, що протягом 10 місяців 2020 року правоохоронці викрили утричі більше банд, ніж минулого року. Окрім того, вона додала, що злочинних угруповань, виведених на чисту воду за цей період, – 352. Як стверджує сама Венедіктова, це теж більше на 26% за минулорічний результат.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський раптово пообіцяв звільнити генпрокурорку Ірину Венедіктову,  однак за однієї умови.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?