У Венедіктової відреагували на конфлікт СБУ та НАБУ
Категорія
Політика
Дата публікації

У Венедіктової відреагували на конфлікт СБУ та НАБУ

У Венедіктової відреагували на конфлікт СБУ та НАБУ
Джерело:  online.ua

Команда очільниці Офісу генерального прокурора Ірини Венедіктової повідомила, що працює над "забезпеченням ефективної комунікації" Національного антикорупційного бюро та Службою безпеки під час розслідувань щодо екссудді Миколи Чауса.

Джерело: коментар ОГП "УП"

ОГП прокоментував кофлікт СБУ та НАБУ

За словами представників ОГП, скандальний український суддя Микола Чаус проходить по двох справах – підозрюваний у справі про хабар, яке розслідує НАБУ, та потерпілий у справі викрадення, яким займається СБУ. Саме тому між відомствами спалахнув конфлікт та виникли непорозуміння.

Окрім того, команда Ірини Венедіктової розповіла, що до неї не зверталися щодо зміни підслідності в будь-якому провадженні.

"Різні процесуальні статуси цієї особи в кримінальних провадженнях не є взаємовиключними та не можуть впливати на хід розслідування цих проваджень. Офіс генпрокурора вживає заходів задля забезпечення ефективної комунікації органів досудового розслідування для реалізації неухильного виконання всіх рішень слідчих та судів, спрямованих на всебічне повне та неупереджене дослідження обставин обох кримінальних проваджень", - наголосили представники ОГП.

Як уже згадувалося раніше, 30 липня стало відомо, що екссуддю Миколу Чауса, якого у квітні 2021 року викрали невідомі, неочікувано для всіх знайшли у селі Мазурівка, що у Вінницькій області.

Спочатку скандального суддю затримали співробітники Служби безпеки. У НАБУ зразу ж попросили передати підозрюваного детективам, оскільки саме вони розслідують справу щодо екссудді і розшукують його.

Згодом були опубліковані фото та відео співробітників НАБУ біля будівлі СБУ. Антикорупційне бюро також оприлюднило відео, на якому вони намагаються зупинити автомобіль СБУ з Чаусом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?