У Верховній Раді пояснили, на який термін можуть ввести повний локдаун в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

У Верховній Раді пояснили, на який термін можуть ввести повний локдаун в Україні

У Верховній Раді пояснили, на який термін можуть ввести повний локдаун в Україні
Джерело:  online.ua

Українська влада вже активно готується до погіршення ситуації із захворюваністю на коронавірус в країні. Поки стримувати поширення COVID-19 намагаються за рахунок карантину вихідного дня, але вже обговорюється сценарій повного локдауну, в період якого буде діяти тотальний карантин, як навесні. Глава парламентського комітету з питань охорони здоров'я Михайло Радуцький вважає, що повний локдаун в Україні потрібно вводити як мінімум на три тижні, так як інкубаційний період у коронавіруса становить від 14 до 21 дня. Він також не бачить сенсу вводити тотальний карантин, в період якого буде працювати громадський транспорт. Представник ВРУ переконаний, що локдаун в Україні повинен бути із зупинкою транспорту і закриттям шкіл, інакше результату не буде. На який термін і за яких умов в Україні можуть ввести повний локдаун Радуцький розповів в ефірі Україна 24, передає ONLINE.UA.

"У зв'язку з тим, що інкубаційний період COVID-19 від 14 до 21 дня, то і вводити повний локдаун треба мінімум на три тижні. І це досвід інших країн, що вагомий результат є за три тижні. Наша система охорони здоров'я сьогодні може витримати до 30 тисяч нових хворих за добу. Тому, я думаю, що якщо ми вийдемо на цифру 20 тисяч і більше, то, швидше за все, треба буде вводити локдаун ", - заявив Радуцький.

Він також пояснив, за яких умов буде можлива відміна повного локдауну в країні. Головний показник, який стане підставою для скасування тотального карантину, полягає в процентному співвідношенні нових хворих та людей, що одужали.

"Якщо 15 тисяч хворих в день і кількість одужавших буде збільшуватися, і буде плато, не буде рости захворюваність протягом тижня і при цьому буде зниження, то це привід для послаблення карантину", - пояснив Радуцький.

Важливо відзначити, що країни Європи тим часом планують послабити карантин на Новий рік і Різдво, щоб люди могли традиційно відзначити свята. В Італії жителям областей Ломбардія, П'ємонт і Калабрія, де діяв повний локдаун, дозволили знову вільно пересуватися по території свого муніципалітету і здійснювати поїздки в межах області, щоб дістатися до роботи, сходити до лікаря або відвезти дітей в школу. Там знову відкрили торгові центри, однак бари, ресторани і булочні залишаться закритими. Уряд Ірландії також вирішив послабити обмеження для ряду установ і підприємств в період різдвяних свят - з 1 грудня дозволено відкритися магазинам, музеям, художнім галереям і бібліотекам, а з 4 грудня знову запрацюють ресторани і бари. У Німеччині на період новорічних свят дозволили населенню зустрічатися групами до 10 дорослих людей з двох домогосподарств. При цьому більшість обмежень, що діють в Німеччині з 2 листопада, залишаються в силі. У країні, як і раніше, закриті ресторани, бари, театри, кіно, тренажерні зали, спортивні секції, масажні салони і більшість інших підприємств дозвілля та сфери обслуговування.

Нагадаємо, 29 листопада в Україні зафіксували 12978 нових випадків зараження коронавірусом. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 722 679 осіб, з них 12213 пацієнтів померли через ускладнення, спровокованих коронавірусною хворобою. За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстровано в Запорізькій, Одеській, Сумській, Дніпропетровській областях та в Києві.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Верховній Раді обговорили введення повного локдауна в Україні, розглянули базовий сценарій, але останнє слово залишилося за Кабміном.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?