У Верховній Раді прийняли неочікуване рішення через Донбас
Категорія
Політика
Дата публікації

У Верховній Раді прийняли неочікуване рішення через Донбас

У Верховній Раді прийняли неочікуване рішення через Донбас
Джерело:  Укрінформ

На розгляді Верховної Ради вже знаходяться кілька законопроектів про заборону українським політикам мати офіційні контакти або проводити переговори з представниками Росії. Але парламент не має наміру поки їх розглядати навіть на рівні комітетів. Голова ВРУ Дмитро Разумков вважає неможливим заборонити політикам і чиновникам контактувати з представниками Росії, так як в першу чергу ця заборона буде гальмувати переговори по Донбасу і на рівні Тристоронньої контактній групі, і на рівні Нормандського формату. Разумков підкреслив, що на даний момент є багато першочергових законопроектів, на яких повинні сфокусуватися нардепи в найближчі дні. Це перш за все державний бюджет України на 2021 рік, який почнуть розглядати вже на цьому тижні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"Цей процес виглядає красиво в медійному плані, але в безпосередній імплементації це буде важко зробити. Тому що і на рівні ТКГ, і Нормандського формату, інших переговорів, це буде гальмувати процеси", - пояснив свою позицію Разумков.

Спікер парламенту підкреслив, що парламент не збирається в найближчій перспективі забороняти народним депутатам контактувати з представниками країни-агресора ще й тому, що ці заборони стосуються не тільки парламентаріїв, а й усіх чиновників, які ведуть вкрай важливі переговори з представниками РФ.

Важливо нагадати, що секретар РНБО України Олексій Данилов переконаний, що за скандалом з КСУ стоїть Росія. У нього немає сумнівів, що судді КСУ цілеспрямовано займаються розхитуванням України за наказом країни-агресора, і в цьому у нього немає сумнівів. Данилов запевнив, що команда президента України Володимира Зеленського вже почала оперативно готуватися відповідати на подібні гібридні загрози, так як у глави Кремля Путіна є цілісний план проти України, який він вже почав реалізовувати. До слова, і сам президент України вважає, що за скандальним рішенням Конституційного Суду і іншими атаками на Україну стоять російські маріонетки і олігархи.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський вважає прямою змовою проти нього і України скандальне рішення КСУ. Ворогів України президент називає "чортами з політичного пекла", які відкрили свої справжні обличчя. При цьому він не називає їх прізвища, оскільки їх і так всі знають.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?