У Відні сталася ДТП за участі українських дипломатів — МЗС вивчає причини
Категорія
Світ
Дата публікації

У Відні сталася ДТП за участі українських дипломатів — МЗС вивчає причини

У Відні сталася ДТП за участі українських дипломатів — МЗС вивчає причини
Джерело:  online.ua

У центрі Відня сталася аварія за участі авто українського військового аташе, водій був напідпитку. В МЗС повідомили, що з‘ясовують всі обставини ДТП.

Джерело: Kronen Zeitung, речник МЗС Олег Ніколенко

В Австрії сталася аварія за участю українських дипломатів

Зранку 12 серпня у Відні сталася ДТП з участі автомобіля українського військового аташе, який врізався в авто німецьких туристів. За словами очевидців, до приїзду поліції в машині водій помінявся місцем з пасажиром.

Повідомляється, що водій втікав від поліції після її прибуття, після чого авто затримали. Там було троє людей. Чоловік, який сидів на водійському місці, відмовився від перевірки на алкоголь.

Австрійській газеті стало відомо, що в машині були високопоставлені дипломати українського посольства.

Водночас пасажир, який, за словами очевидців, і керував машиною під час ДТП, пройшов алкотест, який показав 2,32 проміле (допустимо 0,2).

Якщо посольство України у Відні за власним бажанням не зніме з підозрюваних дипломатичну недоторканність, то він залишиться безкарним.

У МЗС України повідомили, що з‘ясовують всі обставини дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася в Австрії за участі автомобіля українського військового аташе.

Українське посольство взаємодіє із австрійською поліцією та учасниками ДТП.

Позиція МЗС України чітка: дипломатичний статус не надає право співробітникам українських дипломатичних установ порушувати правила дорожнього руху та наражати інших на небезпеку.

Рішення про подальші кроки щодо учасника ДТП буде ухвалене за підсумками розслідування.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?