Агентства Fitch і S&P погіршили рейтинг України до переддефолтного
Категорія
Економіка
Дата публікації

Агентства Fitch і S&P погіршили рейтинг України до переддефолтного

Агентства Fitch і S&P погіршили рейтинг України до переддефолтного
Джерело:  online.ua

Міжнародні рейтингові агентства S&P і Fitch знизили кредитні рейтинги України до вибіркового дефолту та обмеженого дефолту, через відтермінування нею платежів за державним боргом на два роки.

Джерело: Reuters

Україні знизили рейтинг до переддефолтного

Раніше цього тижня закордонні кредитори України підтримали запит країни на дворічне заморожування виплат за майже 20 мільярдами доларів міжнародних облігацій.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, Україна заощадить близько 6 мільярдів доларів на виплатах.

S&P знизило рейтинг України в іноземній валюті до «SD/SD» з «CC/C». – це означає, що емітент відмовився від виплат за деякими зобов'язаннями.

Враховуючи оголошені умови реструктуризації та відповідно до наших критеріїв, ми вважаємо цю операцію проблемною та рівнозначною дефолту, — заявили в S&P.

Fitch знизило довгостроковий рейтинг країни в іноземній валюті до «RD» (обмежений дефолт) з «C», оскільки вважає відстрочення боргових платежів завершенням обміну проблемного боргу.

S&P також заявило, що макроекономічний і фіскальний стрес, спричинений вторгненням Росії в Україну, може послабити здатність українського уряду залишатися в курсі боргів у національній валюті, і знизило рейтинг країни в національній валюті з «B-мінус» до «CCC-плюс/C».

Через вторгнення Росії, Україні загрожує економічний спад на 35-45 % у 2022 році та щомісячний бюджетний дефіцит у розмірі 5 мільярдів доларів.

У Fitch додають, що коли набуде чинності погодження щодо реструктуризації боргу, агентства зможуть підвищити рейтинг України, вважаючи, що вона вийшла з дефолту.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?