Зеленський запропонував продовжити воєнний стан і мобілізацію до зими
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський запропонував продовжити воєнний стан і мобілізацію до зими

Зеленський запропонував продовжити воєнний стан і мобілізацію до зими
Джерело:  online.ua

12 серпня офіційно стало відомо, що глава держави Володимир Зеленський вніс до українського парламенту законопроєкти про продовження воєнного стану та загальної мобілізації в Україні.

Джерело: сайт Верховної Ради України

Зеленський хоче продовжити воєнний стан і мобілізацію до зими

Проєкти законів про затвердження указу президента "Про продовження строку дії воєнного стану в Україні" (№7664) та про затвердження указу "Про продовження строку проведення загальної мобілізації" (№7665) президент вніс до парламенту 12 серпня.

Український лідер озвучив пропозицію продовжити дію воєнного стану на 90 діб, починаючи з 05:30 ранку 23 серпня 2022 року.

Таким чином, воєнний стан діятиме щонайменше до 20 листопада, майже до зими.

Фото — facebook.com/GeneralStaff.ua

Що важливо знати про воєнний стан в Україні

Воєнний стан в Україні було запровадили у перший день повномасштабного вторгнення Росії – 24 лютого 2022 року, хоча неоголошена війна тривала вже 8 років.

Як уже згадувалося раніше, парламент України двічі продовжував воєнний стан на 30 днів, а 22 травня – на 90 днів, до 23 серпня. Це також стосувалося й мобілізації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?