Україна закликає світ не допустити суд над військовополоненими з Азову в Маріуполі
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна закликає світ не допустити суд над військовополоненими з Азову в Маріуполі

Україна закликає світ не допустити суд над військовополоненими з Азову в Маріуполі
Джерело:  online.ua

Сили безпеки та оборони України оприлюднили спільну заяву до світової спільноти із закликом не допустити проведення кремлівськими окупантами показового судилища над українськими військовополоненими з "Азову" в окупованому Маріуполі.

Джерело: Telegram-канал Держспецзв'язку

Україна закликає не допустити суду над військовополоненими в окупованому Маріуполі

Окрім цього Україна вимагає негайно направити представників ООН та Червоного Хреста до місць утримання кремлівською армією українських військовополонених.

Автори заяви нагадують, що проведення операції з порятунку 2,5 тисяч військових, які захищали Маріуполь, ула єдиним можливим варіантом, аби зберегти їхні життя.

Альтернативи на кшталт екстракшн не було, стояв вибір: операція з порятунку чи загибель на "Азовсталі" насамперед тяжкопоранених. Адже запаси необхідних медикаментів закінчувалися, - йдеться у заяві.

Саме тяжкопоранених вдалося повернути першими під час обміну з Росією у червні. Так, 144 військових, з яких 95 - захисників Маріуполя, вже повернули. Більшість із них мали тяжкі поранення. Наразі вони отримали необхідну медичну допомогу та реабілітацію.

Повідомляється, що усі державні інституції працюють над тим, щоб повернути захисників Маріуполя та усіх українців, які перебувають у полоні окупантів. Тим часом Росія не дотримується зобов’язань, нехтує домовленостями, не визнає міжнародних норм і правил ведення війни. Через це питання обміну полоненими є складним і чутливим.

Фото -  facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Також Україна постійно посилює публічну комунікацію з партнерами, звертається до міжнародних організацій та світових лідерів, привертає увагу світу до дій, які чинять росіяни із українськими військовополоненими.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?