На мітингу у Вірменії люди викрикують гасла проти Росії та рвуть паспорти РФ — відео
Категорія
Світ
Дата публікації

На мітингу у Вірменії люди викрикують гасла проти Росії та рвуть паспорти РФ — відео

На мітингу у Вірменії люди викрикують гасла проти Росії та рвуть паспорти РФ — відео
Джерело:  online.ua

Ввечері 20 вересня лідер Азербайджану Ільхам Алієв заявив про відновлення суверенітету його країни після "антитерористичних заходів" у невизнаному Нагірному Карабаху. На тлі цієї новини у Вірменії розпочалися мітинги. Люди зібралися під будівлею уряду в Єревані: вони викрикують антиросійські гасла та рвуть паспорти РФ.

Джерело: "24 Канал"

Що наразі відбувається у Вірменії

За словами місцевих журналістів, під час мітингу під будівлею уряду почалися сутички протестувальників і поліції. Окрім того, наголошується, що ініціаторами виступили самі ж демонстранти.

Протестувальники жбурляли у правоохоронців каміння, пластикові пляшки та яйця. Поліція почала затримання. Мітингарі рвуть російські паспорти та викрикують гасла проти Росії.

Поліція біля уряду в Єревані закликає протестувальників утриматися від застосування спецзасобів.

Ввечері 20 вересня перед посольством Росії в Єревані зібралися тисячі вірмен.

Через вас загинули наші діти, але ми не будемо вбивати ваших…але й пробачити це не зможемо...Будь ти проклята імперія зла, – заявив один з протестувальників.

 Ще один публічно порвав паспорт РФ, звинувачуючи у ситуацію, що склалася, російського диктатора Володимира Путіна.

Що важливо знати про ситуацію у Нагірному Карабаху

19 вересня Азербайджан офіційно заявив про початок "антитерористичних заходів локального характеру" в Нагірному Карабаху яка завершилася 20 вересня.

Після цього президент країни повідомив про відновлення суверенітету своєї країни.

Протести у Вірменії не вщухають уже другий день поспіль. Їх початок спровокувала відмова прем'єр-міністра Ніколи Пашиняна втрутитися у ситуацію в Нагірному Карабаху.

Що також важливо розуміти, під час мітингів протестувальники виражали невдоволення російською владою, яка не попередила Вірменію про плани Азербайджану.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?