У Вірменії вже хочуть анулювати угоду з Путіним, хоча минуло лише декілька годин
Категорія
Політика
Дата публікації

У Вірменії вже хочуть анулювати угоду з Путіним, хоча минуло лише декілька годин

У Вірменії вже хочуть анулювати угоду з Путіним, хоча минуло лише декілька годин
Джерело:  online.ua

Політичні опозиційні сили Вірменії повідомили, що мають намір скликати позачергове засідання парламенту, щоб детально обговорити угоду щодо припинення бойових дій у Нагірному Карабасі, яку вночі 10 листопада підписав вірменський лідер Нікол Пашинян з очільником Кремля Володимиром Путіним та президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим. Опозиціонери вже навіть розпочали консультації з юристами щодо можливості анулювати договір, який лише декілька годин тому вступив в силу. Варто звернути увагу на те, що поки голосів опозиційних депутатів не вистачає, аби зібрати парламент. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на місцеві ЗМІ.

Як стверджують журналісти, опозиції потрібно долучити більше ніж 20 своїх колег з провладної фракції.

"Для цього вони повинні бути впевнені у своїй безпеці, щоб прийти до парламенту", – наголосила представниця опозиційної фракції "Процвітаюча Вірменія" Наїра Зограбян.

Окрім того, зазначається, що опозиція звернулася до громадян з проханням покинути будівлі парламенту та уряду, аби політики могли безпечно працювати. Демонстранти на цей заклик відреагували позитивно. Наразі урядові приміщення посилено охороняють працівники правоохоронних органів. Також повідомляється, що керівник батальйону "Арабо" – вірменського добровольчого об'єднання, що брало участь у війні у Карабасі – звернувся до правлячої партії. Манвел Егіазярян дав депутатам альянсу "Мій крок" декілька годин, аби з'явитись в парламенті. У цьому випадку він гарантував політикам безпеку.

Варто зазначити, що станом на ранок 10 листопада в Нагорний Карабах вилетіли вже 10 літаків з російськими миротворцями на борту. Цю інформацію підтвердили в Міноборони РФ.

"Десятий літак Іл-76 військово-транспортної авіації з російськими миротворцями на борту вилетів з аеродрому Ульяновськ-Східний. На борту повітряного судна особовий склад миротворчого з'єднання, матеріальні засоби і бронетранспортери", – йдеться в повідомленні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв про що насправді Путін домовився з лідерами Вірменії та Азербайджану.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?