У війні проти України РФ втратила вже понад 10 тис військових
Категорія
Україна
Дата публікації

У війні проти України РФ втратила вже понад 10 тис військових

У війні проти України РФ втратила вже понад 10 тис військових
Джерело:  online.ua

Всього за 10 днів війни проти України РФ втратила понад 10 тис військових вбитими та полоненими.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

РФ несе страшні втрати у війні проти України 

Серед знищенної техніки:

  • Танків - 269 од;

  • Броньованої техніки - 945 од;

  • Артилерійських систем - 105 од;

  • РСЗВ - 50 од;

  • Систем ППО - 19 од;

  • Літаків - 39 од (уточнюється);

  • Вертольотів - 40 (уточнюється);

  • Автомобільної техніки - 409 од;

  • Швидкісних катерів - 2 од;

  • Цистерн з ППМ - 60 од;

  • БПЛА - 3 од.

Підрозділи та частини російських окупаційних військ деморалізовані. Вони кидають техніку та здаються в полон.

Активними бойовими діями завдають втрат противнику не тільки озброєні підрозділи українських захисників але й звичайні неозброєні люди, демонструючи окупанту свою громадянську позицію, завдаючи йому психологічної поразки.

За словами міністра оборони України Олексія Резнікова, наразі повітря є найуразливішою частиною української оборони.

На сьогоднішній день найбільш уразливим є українське небо. Агресор комплексно і активно застосовує свій повітряний та ракетний потенціал. Авіацією всіх видів здійснюються бомбардування міст, селищ та цивільної інфраструктури, у тому числі критично важливої та небезпечної як атомні та гідро електростанції, - повідомив Резніков.

За його словами, Україна продовжує працювати над можливістю закриття повітряного простору, а також над забезпеченням режиму тиші і евакуацією населення з оточених російськими окупаційними військами населених пунктів.

Ворог не знає, що таке цінність людського життя, але ми зробимо усе для допомоги нашим громадянам. Ми маємо надію, що гуманітарний коридор запрацює і ми зможемо вивезти мирних мешканців, - наголосив голова Міноборони.

Він також повідомив, що на окремих напрямках українські військові перейшли у контрнаступ.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Основні зусилля окупантів зосереджувались на оточенні Києва та послабленні спротиву в блокованих ним населених пунктах. Захисники міста Києва продовжують відбиття наступу ворога, наносять ураження його наступальним угрупуванням, - зазначив Резніков.

На Волинському напрямку положення українських військ - без суттєвих змін; на Сіверському напрямку Чернігів здійснює героїчну оборону.

В районі населеного пункту Михайло-Коцюбинське Чернігівської області перед водною перешкодою стоїть колона до 200 одиниць техніки та живої сили. Міст через річку зруйнований, - повідомив Резніков.

На Слобожанському напрямку українські військові успішно утримують оборону.

На Приморському напрямку наші захисники здійснюють прикриття морського узбережжя та виконують завдання з недопущення оточення міста Миколаїв.

Повітряні сили Збройних сил України здійснюють відбиття повітряних ударів противника. Продовжують ведення систематичних бойових дій, завдяки чому російські загарбники вже втратили 39 літаків та 40 вертольотів, - повідомив голова Міноборони.

За словами Резнікова, що також підтверджують аналітики з Bellingcat, ворог стрімко вичерпує ресурси, наближаючі логістичний колапс та неминучу поразку.

Військові ресурси ворога в Україні закінчуються, далі буде логістичний колапс. Розуміючи це, тенденція здачі ворога в полон зростає. І не поодиноких солдат, а цілими взводами. Вони вже розуміють, що тіла тисяч їхніх товаришів по "навчанням", які на екзамені отримали 200 балів, лишилися у чужій землі. Адже Москва не визнає їхніх смертей, для Путіна вони гарматне м'ясо, видатковий матеріал у спробі досягнути своєї імперської мрії. Багато з них вже зрозуміли - їх зрадили, - зазначив міністр оборони.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?