У ВООЗ попередили про нові штами коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

У ВООЗ попередили про нові штами коронавірусу

У ВООЗ попередили про нові штами коронавірусу
Джерело:  online.ua

У ВООЗ вважають, що пандемія коронавірусу не закінчиться на штамі "Омікрон", оскільки існує дуже великий ризик появи нових штамів, а також значних спалахів захворюванності на COVID-19.

Джерело:  The Guardian

У ВООЗ закликають не розраховувати на завершення пандемії у цьому році

За словами головного епідеміолога ВООЗ Марії ван Керкхове, попре те, що у Великій Британії через високий рівень імунізації населення відміняють карантинні заходи та обов'язкове використання захисних масок, не відміняє того факту, що у світі понад 3 млрд людей досі не отримали жодної дози вакцини.

У нас, як і раніше, дуже вразливе населення, навіть якщо є кілька країн далі, решта світу все ще перебуває в ньому. Це глобальна проблема, нам слід вирішувати її глобальними рішеннями, - підкреслила представниця ВООЗ.

фото - Flickr.com

Вона також додала, що зі штамом "Омікрон" пандемія не завершиться, оскільки наразі існує дуже великий ризик появи нових штамів.

Ситуація із COVID-19 в Україні

Станом на 23 січня 10 областей перебувають у померанчовій зоні через погіршення показників захворюванності на COVID-19.

За минулу добу кількість нових хворих на COVID-19 в Україні склала 15 тис 444 людини, тоді як напередодні цей показник складав 22 тис 473 хворих. З них 2 тис 298 — діти, 264 — медпрацівники.

За добу до лікарень доправили 2 тис 774 нових інфікованих коронавірусною інфекцією. Від ускладнень померли 86 українців.

Також за добу було проведено 78 тис 852 тести на COVID-19.

З початку епідемії в Україні інфікувались коронавірусом 3 млн 857 тис 455 людей, від ускладнень померли — 99 тис 215 українців.

Головний санітарний лікар Ігор Кузін прогнозує значне зростання кількості хворих найближчим часом через стрімке поширення штаму "Омікрон".

Найбільша кількість хворих за добу виявлена у Львівській — 2 тис 170 випадків, Івано-Франківській — 1 тис 704, Сумській — 1 тис 469, Харківській — 1 тис 193 та Хмельницькій — 958.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?