У ВООЗ пояснили, як карантин проти коронавірусу допоміг людству
Категорія
Світ
Дата публікації

У ВООЗ пояснили, як карантин проти коронавірусу допоміг людству

У ВООЗ пояснили, як карантин проти коронавірусу допоміг людству
Джерело:  online.ua

Карантинні обмеження, які ввели майже у всіх країнах світу, вплинули на становище людства одразу за багатьма напрямками. У Всесвітній організації охорони здоров'я звернули увагу на зниження серед людей захворюваності на грип. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані Європейського регіонального бюро організації.

За словами Катрін Смолвуд — головної спеціалістки з реагування на надзвичайні ситуації, карантин виявився корисним проти різних сезонних епідемій.

"У країнах Південної півкулі, де сезон грипу починається раніше, ми побачили, що заходи, реалізовані для запобігання поширенню COVID-19, виявилися ефективними, вони знизили поширення грипу. В Європі на початку цього року, коли були реалізовані перші масштабні заходи для зниження випадків захворювання COVID-19, ми побачили зниження циркуляції вірусів грипу", - пояснила експертка.

Водночас Смолвуд звернула увагу, поки що зарано говорити про повне зникнення грипу в рамках сьогоденного епідемічного сезону.

У ВООЗ нещодавно зауважили, що не виключають розвинення так званої третьої хвилі захворюваності COVID-19 у європейських країнах. Головним чинником другої хвилі стала непідготовленість до неї.

Станом на 24 листопада загальна кількість діагнозів коронавірусу на всій планеті сягнула понад 59 мільйонів, а кількість смертей майже 1,4 мільйона.

Як повідомляв ONLINE.UA, очільник програм охорони здоров’я ЮНІСЕФ в Україні Андрій Славуцький звертає увагу громадян на те, що захворюваність на коронавірус в нашій країні стабільно зростає. Окрім того, за його словами, коли епідеміологічна ситуація досягне свого піку, вона триматиметься на такому рівні приблизно тиждень-два. Як стверджує фахівець, наразі Україна досі перебуває на початку підйому захворюваності на коронавірус.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?