У ВООЗ зруйнували міфи про алкоголь та COVID-19 - що рекомендують
Категорія
Світ
Дата публікації

У ВООЗ зруйнували міфи про алкоголь та COVID-19 - що рекомендують

У ВООЗ зруйнували міфи про алкоголь та COVID-19 - що рекомендують
Джерело:  online.ua

Фахівці європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я наголосили на небезпечності вживання алкоголю під час епідемії COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на рекомендації.

Перш за все представники ВООЗ нагадують, що алкоголь не захищає людину від інфекції. Навпаки — його вживання слід обмежити.

Комбінація страху та дезінформації стала причиною виникнення небезпечного міфу, який вже згадали рядком вище. Алкоголь насправді провокує більший ризик травм та насильства, він отруює організм. Загалом у світі щороку реєструють близько 3 мільйонів смертей, пов'язаних з цією проблемою. Третина цих випадків — Європа.

"Під час блокування на час пандемії COVID-19 споживання алкоголю може посилити вразливість для здоров'я, ризиковану поведінку, проблеми зі психічним здоров'ям і насильство. ЄРБ ВООЗ нагадує людям, що вживання алкоголю не захищає їх від COVID-19, і закликає уряди вжити заходів, що обмежують споживання алкоголю", - пояснили у ВООЗ.

Спеціалісти додали, що алкоголь також руйнує імунну систему людини.

Станом на 16 квітня в Україні виявили 4 161 випадок COVID-19. З них 116 померли та 186 одужали.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно у ВООЗ поділилися інформацією щодо найкращого засобу безпеки проти поширення COVID-19. Виявилося, що це навіть не маска, яку слід використовувати під час кожного виходу з дому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?