У всіх країнах ЄС починається вакцинація проти коронавіруса
Категорія
Світ
Дата публікації

У всіх країнах ЄС починається вакцинація проти коронавіруса

У всіх країнах ЄС починається вакцинація проти коронавіруса
Джерело:  online.ua

Всі країни Євросоюзу 26 грудня отримали вакцину проти коронавіруса компаній Pfizer і BioNTech. Масова вакцинація розпочнеться вже завтра - 27 грудня. Про це повідомила глава Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, передає ONLINE.UA.

"Ми починаємо перегортати сторінку важкого року. Сьогодні день доставки, а завтра вакцинація проти COVID-19 почнеться по всьому ЄС. Вакцина стала доступна одночасно для всіх держав ЄС, і люди почнуть приймати вакцину в Афінах, в Римі, в Гельсінкі, в Софії. Наші Європейські дні вакцинації - це зворушливий момент єдності і європейської історії успіху ", - оголосила про початок масової вакцинації від коронавируса в Європі Урсула фон дер Ляєн.

У своєму зверненні фон дер Ляйен додала, що вже найближчим часом країни ЄС отримають більше вакцин, як тільки буде підтверджена їх безпека і ефективність. Але вона запевнила, що на сьогоднішній день ЄС забезпечив достатню кількість вакцин для всього населення блоку, а також жителів країн Європейської економічної зони.

Урсула фон дер Ляєн сподівається, що вакцина проти коронавіруса дозволить зупинити пандемію, але поки цього не сталося закликала зберігати пильність.

"Залишаємося в безпеці разом. Зробимо 2021 рік нашим роком відновлення і надії", - підсумувала президентка Єврокомісії.

Як відомо, перша поставка вакцііни проти коронавіруса в країни ЄС налічує 300 млн доз. Європейський Союз закупив її по 15,5 євро (18,9 доларів) за одну дозу - ця ціна нижча за ту, по якій домовилася купувати вакцину влада США.

Важливо нагадати, що Україна не входить в список тих, кому гарантовано нададуть вакцину в першу чергу. Але українська влада намагається домогтися того, щоб препарат наша країна отримала якомога швидше. Відповідну задачу президент України Володимир Зеленський поставив главі МОЗ Максиму Степанову. Якщо Степанов не прискорить поставки вакцини в Україну, то, як стверджує Зеленський, його відправлять у відставку.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні знайшли спосіб отримати вакцину проти коронавіруса позачергово.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?