В Україні знайшли спосіб отримати вакцину проти коронавіруса позачергово
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні знайшли спосіб отримати вакцину проти коронавіруса позачергово

В Україні знайшли спосіб отримати вакцину проти коронавіруса позачергово
Джерело:  online.ua

Українська влада не приховує, що Україна не потрапила в список країн, які першими отримають європейську вакцину від коронавіруса. Але офіційний Київ шукає способи, щоб вакцина надійшла в нашу країну якомога швидше. Заради цього влада пропонує виробникам препарату бартер - взамін на вакцину офіційний Київ готовий забезпечити її транспортування в різні країни світу на літаку "Мрія". Про плани України повідомив глава комітету Ради з питань здоров'я нації Михайло Радуцький в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

"Найпотужніший літак у світі можна обладнати спеціальним обладнанням для підтримки температури -70℃, і за це прискорити отримання вакцини, якщо ми будемо доставляти цю вакцину на інші замовлення, які надходять до компаній-виробників. Ми будемо просити, щоб отримати позачергово, поза квотою вакцини ", - розповів Радуцький.

Він зазначив, що згідно з договором, який уряд підписав у рамках міжнародної ініціативи COVAX, Україна повинна отримати вакцину в кінці лютого - початку березня. Але українська влада розраховує отримати вакцину швидше. За словами Радуцького, уряд готує пропозицію для таких виробників, як Pfizer, BioNTech і AstraZeneca, щоб використовувати для транспортування вакцини по світу українську "Мрію" в обмін на препарат для українців.

Важливо відзначити, що глава МОЗ України Максим Степанов вже підписав Дорожню карту щодо проведення масової вакцинації від COVID-19 в Україні в 2021-2022 роках. Як відомо, вакцинація від COVID-19 в Україні буде виключно добровільною. Влада розраховує вакцинувати протягом найближчих двох років половину населення. Перший етап запланований на січень 2021 року, але терміни можуть зрушити на незначний час - все залежить від поставок вакцини. Імунізація буде проводитися на базі кабінетів і пунктів щеплень, яких зараз в Україні налічується понад 11 тисяч. Крім того, будуть організовані мобільні бригади по імунізації, а також тимчасові центри вакцинації за прикладом Італії та Німеччини. Кампанія з вакцинації від коронавірусной хвороби в 2021-2022 році буде проводитися в 5 етапів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський готовий відправити Степанова у відставку, якщо Україна не отримає вакцину від коронавіруса в кінці січня-лютого наступного року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?