У Японії оголосили найвищий рівень небезпеки через виверження вулкану
Категорія
Світ
Дата публікації

У Японії оголосили найвищий рівень небезпеки через виверження вулкану

У Японії оголосили найвищий рівень небезпеки через виверження вулкану
Джерело:  online.ua

24 липня на японському острові Кюсю сталося виверження вулкана Сакурадзіма. На острові оголосили найвищий рівень небезпеки і евакуювали 51 людину. Постраждалих наразі немає.

Джерело: Reuters

У Японії сталося виверження вулкану

На головному західному острові Японії Кюсю почалося виверження вулкана, який підняв клуби чорного диму, але жодних повідомлень про будь-які збитки чи постраждалих не було, і влада заявила, що не очікувала велике виверження.

Японське метеорологічне агентство (JMA) повідомило, що вулкан, який називається Сакурадзіма і розташований на південному краю Кюсю поблизу міста Кагосіма, вивергся близько 20:05 (11:05 за Гринвічем).

За словами офіційного представника JMA, вулканічне каміння впало на відстані 2,5 км від вулкана. Рівень загрози виверження було підвищено до 5, найвищого, з деяких районів рекомендовано евакуюватися, додав він, але великого виверження не очікується.

Сакураджіма є одним із найактивніших вулканів Японії, і виверження різного рівня відбуваються регулярно. У 2019 році він викинув попіл на висоту 5,5 км (3,4 милі).

Як повідомив на прес-конференції заступник головного секретаря кабінету міністрів Йосіхіко Ісозакі, повідомлень про шкоду від недільного виверження не надходило.

Ядерні регулюючі органи заявили, що на атомній станції Сендай, яка розташована приблизно в 50 км від вулкана, не було виявлено жодних порушень.

На відеозаписі видно, як червона маса стікає з одного боку вулкана, а червоні снаряди стріляють угору.

Більша частина міста Кагосіма знаходиться через затоку від вулкана, але кілька житлових районів у межах приблизно 3 км від кратера можуть отримати наказ про евакуацію залежно від ситуації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?