У Японії приговорили до страти "вбивцю з Твіттера". Він нападав на людей, які планували самогубство
Категорія
Світ
Дата публікації

У Японії приговорили до страти "вбивцю з Твіттера". Він нападав на людей, які планували самогубство

У Японії приговорили до страти "вбивцю з Твіттера". Він нападав на людей, які планували самогубство
Джерело:  online.ua

Відомий серійний вбивця Такахіро Сіраісі отримав смертний вирок за позбавлення життя дев'ятьох осіб упродовж кількох місяців у 2017 році. У вівторок, 15 грудня, вердикт офіційно оголосив суд. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на іноземні медіа.

Після резонансних інцидентів Сіраісі отримав прізвисько "вбивці з Твіттера", оскільки він спеціально зареєструвався у соціальній мережі для пошуку жертв. Злочинець спілкувався там з дівчинами, які планували скоїти самогубство.

Потенційних жертв убивця запрошував на зустріч, пропонував свою "допомогу" в позбавленні життя та навіть пропонував зробити це разом. Усі вбивства відбулися в будинку, який той спеціально орендував.

Своїх жертв Сіраісі заманював у помешкання та миттєво атакував. В окремих випадках він пропонував жертві щось випити й додавав у напій надзвичайну кількість снодійного.

Серед жертв — вісім дівчин, з них навіть неповнолітня одна школярка. Всі вони були перед смертю зґвалтовані, а вже після розчленовані та сховані у будинку. Маніяк також вбив одного чоловіка — бойфренда своєї першої жертви, який вийшов з ним на контакт як з особою, що востаннє бачила його подругу.

Поліція почала розслідування після вбивства дев'ятої людини, до цього всі інциденти перебували на контролі як зникнення безвісти. Поліція вийшла на Сіраісі завдяки камерам спостереження, що знаходилися неподалік від орендованого помешкання. Вбивця сам зізнався у скоєнні злочинів.

Під час суду восени 2020 року "вбивця з Твіттера" самостійно та свідомо зруйнував свій адвокатський захист. Юристи 30-річного злочинця вели захист з позиції норми про вбивство особи за її згодою, яка передбачає ув'язнення до 7 років. Утім, підсудний наполягав, що зрештою жодна з його жертв не схотіла померти, а сам він ніколи думав про суїцид серйозно, лише заманював цим кількох дівчин.

Японію сколихнули ці вбивства. На рівні уряду та суспільства почалися дискусії щодо присутності теми самогубства у соціальних мережах. Адміністрація Twitter навіть змінила правила й наголосила, користувачі не повинні "заохочувати" шкоду людині чи навіть суїцид.

Як повідомляв ONLINE.UA, поліція затримала третього підозрюваного в убивстві українського музиканта Олександра Дерев’янка. Це 31-річний житель Києва, який, за версією слідства, допомагав двом вже затриманим спільникам вбити й заховати тіло музиканта. У квартирі затриманого виявили дорогі музичні інструменти убитого, які були викрадені з квартири Дерев’янко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?