У Японії розробили унікальний телевізор. Його можна спробувати на смак
Категорія
Технології
Дата публікації

У Японії розробили унікальний телевізор. Його можна спробувати на смак

У Японії розробили унікальний телевізор. Його можна спробувати на смак
Джерело:  online.ua

Японський професор розробив прототип телевізійного екрану, який може імітувати смак їжі, що є ще одним кроком до створення мультисенсорного перегляду.

Джерело: Reuters

Японський професор розробив смачний телевізор

Пристрій під назвою Taste the TV (Скуштуй телевізор) використовує карусель з 10 ароматизаторів з різними смаками. Вони розпилюються в комбінації, необхідній для створення смаку певної їжі. Зразок смаку потім наноситься на гігієнічну плівку над плоским екраном телевізора. Охочий може лизнути цю плівку, щоб відчути певний смак.

В епоху COVID-19 така технологія може покращити зв’язок людей між собою і взаємодію із зовнішнім світом, вважає професор Університету Мейдзі Хомей Міяшита.

Мета полягає в тому, щоб дати людям можливість отримати щось на кшталт їжі в ресторані на іншому кінці світу, навіть залишаючись вдома, – сказав він.

Міяшіта працює з командою, що складається з близько 30 студентів. Група студентів вже створила різноманітні пристрої, пов’язані зі смаком. Серед них виделка, що робить смак їжі насиченішим. Професор сказав, що сам будував прототип телевізора протягом минулого року, і що виготовлення комерційної версії обійдеться приблизно в 100 000 єн (875 доларів).

Потенційне застосування приладу включає дистанційне навчання для сомельє та кухарів, а також дегустаційні ігри та вікторини.

Міяшіта також веде переговори з компаніями про використання своєї технології розпилення для таких застосувань, як пристрій, що може нанести смак піци або шоколаду на скибочку підсмаженого хліба. Незважаючи на це, поки невідомо, чи почнуть виробляти новий винахід офіційно.

Студентка університету Мейдзі, 22-річна Юкі Хоу, продемонструвала винахід журналістам. Вона сказала приладу, що хоче скуштувати шоколад. Після кількох спроб автоматизований голос повторив наказ, і ароматизатори розпорошили зразок на пластиковий аркуш.

«Це на смак, як молочний шоколад», — сказала вона.

Це не перший незвичайний телевізор, раніше компанія LG представила довгоочікувану розробку — прозорий OLED-телевізор з діагоналлю 55 дюймів, який можна приховати в меблях, наприклад на спинці ліжка.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?