У Запоріжжі на титано-магнієвому комбінаті стався витік небезпечної речовини
Категорія
Події
Дата публікації

У Запоріжжі на титано-магнієвому комбінаті стався витік небезпечної речовини

У Запоріжжі на титано-магнієвому комбінаті стався витік небезпечної речовини
Джерело:  online.ua

Сьогодні на одному з найбільших підприємство Запоріжжя – титано-магнієвому комбінаті стався витік небезпечної хімічної речовини – тетрахлориду титану. Аварія сталась через протікання передавального бака в одному з цехів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ДСНС у Запорізькій області.

Після повідомлення про інцидент на комбінат, який належить олігарху Дмитру Фірташу, було терміново відправлено 10 автомобілів із рятувальниками. У районі поруч з будівлею цеху обмежили рух транспорту.

Найімовірніше, на комбінаті тріснула колба з тетрахлоридом титану. Через протікання передавального бака стався витік речовини.

Для уникнення потрапляння речовини в атмосферу рятувальники створили водяну завісу та одночасно привели в готовність обладнання для подачі піни. Працівники заводу, своєю чергою, ліквідували витік, перекривши вентиль, а також встановили бандаж. Небезпечну хімічну речовину перекачали до іншої цистерни.

У ДСНС підкреслили, що випаровування хімічних речовин не вийшло за межі цеху і в результаті події ніхто не постраждав. Небезпеки для життя і здоров’я громадян немає.

Представники запорізького комбінату запевнили, що зараз підприємство працює в штатному режимі. Будь-які загрози для населення або екологічної ситуації відсутні. На комбінаті створена спеціальна робоча група, яка приступила до з’ясування причин події.

Нагадаємо, що нещодавно поблизу Запоріжжя загорілася електричка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?