У Зеленського дали українцям гучну обіцянку
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського дали українцям гучну обіцянку

У Зеленського дали українцям гучну обіцянку
Джерело:  online.ua

Представник президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук анонсував безліч змін до Конституції України. З даною заявою він виступив перед засіданням підготовчої групи.

"Ми будемо вносити багато змін в конституцію, які відповідають програмі нашої партії", - пообіцяв він. Він додав, що серед них буде скорочення кількості депутатів в Раді і скасування депутатської недоторканності.

Чиновник також зазначив, що для ухвалення відповідних рішень в парламенті "Слузі народу" достатньо голосів своїх представників, але для остаточного внесення поправок в основний закон країни партія розраховує на інші політичні сили, які раніше також виступали за скасування депутатської недоторканності.

Крім того, Стефанчук додав, що "Слуга народу" має намір закріпити в конституції відповідальність за так зване кнопкодавство.

"Ми пропонуємо розглянути два законопроекти, які президент вже вносив, - це питання кримінальної відповідальності за "кнопкодавство" і питання кримінальної відповідальності за прогули", - зазначив він.

Чиновник підкреслив, що паралельно будуть запропоновані зміни, які закріплять положення про те, що "кнопкодавство" і прогули стануть безумовною підставою для позбавлення депутатського статусу".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Разумков заявив, що керівництво партії розробить механізм покарання для недобросовісних народних депутатів.  Йдеться перш за все  про парламентаріїв, що будуть прогулювати засідання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?