У Зеленського дали відповідь про можливу дату нормандських переговорів
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського дали відповідь про можливу дату нормандських переговорів

У Зеленського дали відповідь про можливу дату нормандських переговорів
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Очільник Міністерства закордонних справ України Вадим Пристайко пояснив, на які терміні розраховує Київ у контексті "нормандського саміту". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За його словами, українська влада бачить можливість організувати переговори вже у листопаді 2019 року.

"Президент України Володимир Зеленський наразі робить все можливе для проведення зустрічі у "нормандському форматі". Ми сподіваємося, що наступного місяця ця зустріч відбудеться", - підкреслив міністр.

Зеленський раніше також підтвердив, що розраховує на проведення зустрічі лідерів "нормандської четвірки" у листопаді.

Російська сторона наголошує на необхідності провести розведення військ у двох локаціях на Донбасі. Командування ООС стверджує про триваючі обстріли бойовиків, що робить неможливим швидке відведення ЗСУ і, відповідно, провокує критику Кремля.

Як повідомляв ONLINE.UA, Вадим Пристайко нещодавно виступив із заявою про альтернативу так званій "формулі Штайнмаєра". На думку дипломата, в іншому випадку Україна повинна буде розпочати мобілізацію, бо домовленість - "болючий компроміс".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?