У Зеленського допустили введення повного локдауну в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського допустили введення повного локдауну в Україні

У Зеленського допустили введення повного локдауну в Україні
Джерело:  online.ua

Станом на кінець березня Україна живе в умовах так званого адаптивного карантину. Вже 8 регіонів опинилися у “червоній зоні” з максимально можливими обмеженнями - закриттям культурно-розважальних закладів, скасуванням масових заходів та працюванням кафе й ресторанів лише на винос чи за доствкою. На рівні Міністерства охорони здоров’я повний локдаун у державі відкидають, а от у Раді національної безпеки та оборони його допускають. Секретар Олексій Данілов назвав такий сценарій цілком доцільним. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC News Україна.

За його словами, таке можливо лише у разі серйозного загострення епідемічної ситуації, однак це залишається крайнім заходом для стримування вірусу.

“Коли ми повністю закриваємо області — це вже винятковий випадок. І якщо розвиток подій буде йти не по оптимістичному сценарію, то я не виключаю, що може бути закрита вся країна. Адже життя людини має бути на першому місці”, - наголосив Данілов.

Він додав, спеціальне засідання з приводу поширення коронавірусу COVID-19 РНБО може провести найближчим часом.

“Буде залежати від поведінки людей. Ми наполягаємо, що кожна громада, відповідно до закону, має самостійно ухвалювати рішення, чи треба їй закриватися, чи вводити інші обмеження”, - резюмував секретар.

Політик одночасно звернув увагу на надзвичайну кількість усіляких фейків та дезінформації стосовно вакцинації. Він назвав це наслідком “дипломатичної війни” навколо відповідних препаратів на світовому фармацевтичному рівні.

Данілов нагадав, що за першою освітою він — ветеринарний лікар, тож як певний експерти у медицині може назвати вакцинацію найголовнішим засобом у захисті від коронавірусу.

Як повідомляв ONLINE.UA, 23 березня очільник Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов під час традиційного брифінгу звернув увагу українських громадян на те, що ситуація з поширенням COVID-19 на території нашої країни стрімко погіршується. За його словами, протягом останнього тижня захворіли майже на 26 тисяч громадян більше, ніж за попередній, померли на 300 осіб більше.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?