У Зеленського готові будувати дамбу для недопущення води у Крим
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського готові будувати дамбу для недопущення води у Крим

У Зеленського готові будувати дамбу для недопущення води у Крим
Джерело:  online.ua

В адміністрації президента Володимира Зеленського висловилися на користь будівництва спеціальної дамби, яка б зробила неможливим постачання питної води в окупований Крим. Постійний представник президента в Автономній республіці Антон Кориневич нагадав про головну умову подачі ресурсу на півострів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його заяву у Facebook.

За словами посадовця, йдеться про неможливість постачання води до припинення російської окупації регіону.

У середу, 17 лютого, президентський представник відвідав управління Північно-Кримського каналу в Таврійську, де зустрівся з начальником відомства Сергієм Шевченком.

“Позиція Представництва і Управління каналу однозначна - ніякої води в Крим до деокупації. Є певні питання, які стосуються потреб укріплення споруд, що не допускають дніпровську воду до тимчасово окупованого Криму, а також меліорації південних районів Херсонщини. Обговорили важливі для функціонування каналу питання, зокрема потребу добудови дамби на 107 кілометрі каналу, яка, з одного боку, максимально унеможливлює потрапляння води до тимчасово окупованого Криму, а з іншого боку — дозволить значно покращити заходи з меліорації південних районів Херсонщини”, - наголосив Кориневич.

Нагадаємо, Крим залишається окупованим з лютого-березня 2014 року. Упродовж останніх місяців на півострові загострилася проблема нестачі питної води для населення, яка фактично почалася у тому ж самому 2014 році — водні ресурси регіон отримував з материкової частини держави.

Згідно з міжнародним правом, забезпечувати окуповані території та їх мешканців необхідними ресурсами повинна саме сторона агресора. У Криму окупаційний режим дійшов навіть до використання води з різноманітних водойм, кілька з них вже осушені до надзвичайно низького рівня.

Як повідомляв ONLINE.UA, під Азовським морем немає величезних запасів прісної води, яка могла б вирішити проблеми з водопостачанням в окупованому Криму. Про це заявили російські й українські вчені, які викрили чергову брехню президента РФ Володимира Путіна, який обіцяв кримчанам забезпечити їх водою коштом Азовського моря.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?