У Зеленського готують фінальне рішення щодо земельної реформи
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Зеленського готують фінальне рішення щодо земельної реформи

У Зеленського готують фінальне рішення щодо земельної реформи
Джерело:  online.ua

За каденції президента Володимира Зеленського українська влада активно зайнялася земельною реформою, яка передбачала перш за все створення ринку сільськогосподарських земельних ресурсів. Утім, станом на 12 березня роботи в цьому напрямку ще не завершена. Перший заступник голови парламентської фракції “Слуга народу” Олександр Корнієнко анонсував розгляд одразу двох законопроєктів відповідної тематики. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

За словами посадовця, законопроєкти про ринок землі та проведення аукціонів дозволять завершити реформу галузі. Розгляд у парламенті передбачається вже на початку наступного пленарного тижня — у вівторок, 16 березня.

Корнієнко стверджує, що відповідні рішення “очікує вся Україна”.

Зокрема, заплановано розгляд проєкту закону “Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин” (реєстраційний № 2194). Він повинен забезпечити передачу землі громадам.

Другим на розгляді — законопроєкт “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них (оренди, суперфіцію, емфітевзису) через електронні аукціони” (з реєстраційним номером 2195).

Корнієнко зауважив, підтримка двох законодавчих рішень - “це фактично завершення або майже завершення земельної реформи, які ми розпочали рік тому і за які успішно проголосували”.

Він наголосив, таким чином влада передбачає розблокувати процедуру продажу сільськогосподарської землі.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Національному банку звертають увагу українських громадян на те, що цьогоріч в лютому споживча інфляція в річному вимірі прискорилася до 7,5%. За словами представників НБУ, це насамперед пов’язують із суттєвішим, ніж очікувалося, подорожчанням окремих продуктів та палива. Окрім того, наголошується, що зростання інфляції стримувало запровадження граничної ціни на природний газ. Також у лютому збільшилися темпи зростання цін на оброблені продовольчі товари – до 7,2%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?