У Зеленського хочуть демонополізувати російську мову
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського хочуть демонополізувати російську мову

У Зеленського хочуть демонополізувати російську мову
Джерело:  online.ua

Речниця президента України Володимира Зеленського, Юлія Мендель, звернула увагу на те, що російська мова  – не власність Росії. Окрім того, вона вважає, що її потрібно демонополізувати.

Джерело: "Дом"

Для чого в Україні використовують мовне питання

За словами очільниці пресслужби ОП, російська мова – чи то пак, "українська російська" – є й частиною культурного розмаїття нашої країни.

На переконання Мендель, мовне питання чимало політиків "відверто використовують для спекуляцій і конфліктів". Як вважає представниця ОП, подібні "спекуляції" - це лецемірний спосіб утримувати політичних шанувальників".

"Від прийнятого в розпал передвиборної гонки 2019 року закону про мову вся країна так і не заговорила українською... А от політичні улюбленці регіонів, де здебільшого звучить російська, по всіх кутках почали розповідати про насильницьке насадження державної української мови", – нагадала усім Юлія Мендель.

Треба захищати громадян, якою б мовою вони не говорили

На думку речниці Зеленського, "українська мова повинна бути захищена, але мають бути захищені й громадяни".

"І не важливо, яку мову вони використовують в побуті. Адже найбільша цінність – людина", – наголосила представниця ОП.

Юлія Мендель переконана, що "не можна ненавистю боротися за праве діло", а "насадженням змусити полюбити мову".

Російська мова – не власність РФ

Речниця президента звернула увагу на те, що російська мова не є російською монополією, або власністю Росії.

"Українська мова, як і ідентичність – це куди більше явище, ніж тільки протистояння Росії. А російська – а точніше, українська російська – це частина культурного розмаїття нашої країни... Нам час давно демонополізувати російську мову. І голосно заявити, що в Україні є українська російська мова", - підсумувала Юлія Мендель.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?