У Зеленського категорично відповіли на вимогу команди Путіна по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського категорично відповіли на вимогу команди Путіна по Донбасу

У Зеленського категорично відповіли на вимогу команди Путіна по Донбасу
Джерело:  online.ua

Напередодні команда президента Росії Володимира Путіна висунула нову вимогу українському лідеру Володимиру Зеленському. У Москві вирішили змусити президента України підписати зобов'язання офіційного Києва щодо реалізації "Мінська-2", щоб позбавити українських захисників права відповідати на обстріли бойовиків в зоні ООС. Ці вимога Кремль озвучив не тільки Києву - заступник голови адміністрації президента РФ Дмитро Козак, який представляє Росію на переговорах "нормандської четвірки", відправив їх офіційним листом до Берліна і Парижа. 21 березня глава офісу президента України Андрій Єрмак відповів на нові скандальні вимоги Путіна і позицію Київа виклав в листі "нормандським радникам". Він вказав, що Україна ні за яких умов не погодиться на нові ультимативні вимоги, якими команда Путіна шантажує Зеленського заради продовження переговорного процесу по Донбасу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ЄП.

Єрмак вказав, що в Києві були здивовані тим, як в Москві інтерпретують підсумки останньої відеоконференції політичних радників лідерів країн "нормандського формату". Він нагадав, що що саме українська сторона негайно після завершення напруженої відеоконференції ініціювала скликання позачергового раунду консультацій у форматі робочої підгрупи з питань безпеки ТКГ, щоб отримати конкретні підтвердження готовності сторін щодо забезпечення режиму припинення вогню. Глава адміністрації Зеленського звернув увагу Парижа і Берліна на те, що саме російська сторона відмовилася від проведення консультацій підгрупи в умовах істотного загострення на Донбасі, що є нічим іншим як красномовним свідченням відсутності реальної зацікавленості Путіна в дотриманні перемир'я.

"Тому ми стурбовані продемонстрованим російською стороною підходом до цих важливих питань, так само як і маніпулятивним характером запропонованих паном Козаком висновків. Відповідно, ні за яких умов не можемо погодитися з пропозиціями, що містяться в його листі від 19.03.2021 року. Українська сторона готова в будь-який час до проведення подальших дискусій в будь-якому форматі для прийняття конкретних рішень і повернення до неухильного виконання додаткових заходів від 22.07.2020 щодо забезпечення безумовного режиму припинення вогню і врегулювання конфлікту в цілому ", - йдеться у відповіді Єрмака на лист Козака.

Важливо відзначити, що Росія вже всі переговори по Донбасу завела в глухий кут. Команда Путіна вимагає прийняти свій план врегулювання війни, а до того моменту відмовляється будь-що погоджувати. Саме в ультимативній формі Москва хоче змусити офіційний Київ прийняти всі умови Путіна по Донбасу. Шантаж Кремля вже привів до загострення в зоні ООС. Бойовики остаточно зірвали перемир'я і щодня ведуть масштабні обстріли по позиціях українських захисників. У ТКГ попереджають бойовиків, що якщо окупанти відмовляться від мирного сценарію, то Україна почне захищатися і відповідати.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Путіна знову змінили позицію по Донбасу і висунули нову вимогу Зеленському.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?