У Зеленського кажуть, що Кабмін "в темну" ухвалив вигідні олігархам рішення
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського кажуть, що Кабмін "в темну" ухвалив вигідні олігархам рішення

У Зеленського кажуть, що Кабмін "в темну" ухвалив вигідні олігархам рішення
Джерело:  online.ua

Представник президента в Кабміні Андрій Герус повідомив, що в ході засідання 22 травня урядовці ухвалили низку рішень, що містять дискримінаційні норми, які ставлять державні компанії у гірші умови, а приватні енергетичні компанії отримують привілегійоване становище.

Про це чиновник розповів на своїй сторінці у Facebook, передає ONLINE.UA.

Герус уточнив, що 22 травня в Кабміні розглядався важливий пакет урядових рішень у сфері енергетики, серед них - три Постанови КМУ, які стосуються введення нового ринку електричної енергії.

"На жаль, це було трохи дивне засідання Кабміну, коли одним пакетом були проголосовані рішення, які не були у Порядку денному і навіть не були озвучені з голосу. Деякі рішення, які як потім виявилося, були прийняті, навіть не були серед переліку питань, що розглядалися (і це є зафіксовано)", - написав він.

Герус зазначив, що деякі рішення, ймовірно, містять дискримінаційні норми, які ставлять держкомпанії у гірші умови, а приватні енергетичні компанії (ДТЕК Ріната Ахметова – ЕП.) отримують привілегійоване становище.

Представник Володимира Зеленського зауважив, що такі рішення приймалися поспіхом ще до отримання відповідного висновку Антимонопольного комітету. Окрім того, зазначається, що на деякі інші рішення, отримано нарікання від іноземних компаній, які планували інвестувати в генеруючі потужності в Україні.

"Нарікання іноземних компаній зводилися до того, що такі нові правила обмежували конкуренцію і створювали перевагу окремим локальним енергетичним компаніям. Думаю, це не найкраща практика, коли уряд так впроваджує новий ринок електричної енергії. Вважаю, такі важливі рішення мають пройти повноцінне професійне публічне обговорення", - заявив він.

На його думку, найкраще у цій ситуації було б, якби на наступне засідання уряду було повторно винесено такі складні дискусійні питання для повноцінного розгляду та прозорого прийняття рішення.

Як повідомляв ONLINE.UА, голова Адміністрації президента Андрій Богдан переконаний, що відставка очільника Кабміну Володимира Гройсмана проблеми для життя держави не спричинить. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?