У Зеленського нарешті пояснили, що передбачає "інтелектуальний локдаун"
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського нарешті пояснили, що передбачає "інтелектуальний локдаун"

У Зеленського нарешті пояснили, що передбачає "інтелектуальний локдаун"
Джерело:  online.ua

30 листопада офіційно стало відомо, що представники Кабміну, які відповідальні за запобігання поширенню пандемії коронавірусу, а також члени Ради національної безпеки і оборони, зібралися на екстрену нараду, щоб дати прогнози розвитку епідемічної ситуації та визначитися, чи потрібно оголошувати тотальний локдаун та коли. Про це йшлося під час традиційної селекторної наради під головуванням українського лідера Володимира Зеленського. Після її завершення член команди президента та очільник парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія розповів про один із варіантів розвитку подій, які розглядала українська влада — "інтелектуальний локдаун". Як стверджує політик, він передбачатиме вихід із тотального карантину регіонів у різний час, передає ONLINE.UA.

"Йшлося про те, коли буде локдаун, чи буде локдаун, який саме це буде локдаун. То прем'єр-міністр визначив, що це не буде копія того локдауну, який був навесні, а це буде так званий "інтелектуальний локдаун", який має за собою мету, що після локдауну вихід нерівномірний, а з урахуванням епідеміологічної ситуації в регіонах", — пояснив народний обранець.

Він також підтвердив, що ця ідея вперше пролунала під час однієї із нарад, за участі голови Кабміну та голів фракцій. За словами Давида Арахамії, головний критерій виходу із локдауну кожного регіону – епідситуація.

"Наскільки мені відомо, в уряді ще немає конкретної фінальної моделі локдауну, але вона розробляється для того, саме зменшити та мінімізувати економічні збитки", – підкреслив представник команди Володимира Зеленського.

З окремою заявою з цього приводу також виступив глава держави. За його словами, наразі владі потрібно визначитися з реалістичними прогнозами, щоб зрозуміти, чи витримає навантаження наша медична система та наша економіка.

"Ми розробили економічну програму допомоги, постійно вдосконалюємо систему охорони здоров'я. Треба, щоб і бізнеси, і люди були готовими, якщо уряд вважатиме, що жорсткого карантину не оминути", – зауважив український лідер.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, науковцям вдалося дізнатися, що насправді суттєво збільшує ризик смерті від коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?