У Зеленського нарешті пояснили свою скандальну заяву про Донбас
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського нарешті пояснили свою скандальну заяву про Донбас

У Зеленського нарешті пояснили свою скандальну заяву про Донбас
Джерело:  online.ua

27 липня член команди українського лідера Володимира Зеленського, віцепрем’єр-міністр, перший заступник голови делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Резніков здивував українців неоднозначною заявою — він наголосив, що поки що не варто говорити про "порушення перемир’я" на Донбасі, а випадки обстрілів мають розслідувати і пояснювати за участю представників ОБСЄ. Згодом політик все таки вирішив пояснити, що мав на увазі - за словами Резнікова, обстріли з боку проросійських сил після оголошення режиму перемир’я є випадками порушення саме режиму тиші, але не означають порушення перемир’я як такого. Своюпозицію та позицію команди Зеленського він озвучив під час вебінару "Мінський процес: помірний успіх або політичний тупик?", передає ONLINE.UA.

"На сьогоднішній день багато критики щодо того, що вже було кілька випадків порушення цього режиму тиші з використанням стрілецької зброї. Йде обговорення, чи це порушення перемир’я, чи порушенням режиму тиші. Я переконаний, що це є порушенням режиму тиші, а не режиму перемир’я, тому що якраз комплекс додаткових заходів передбачає проведення відповідної перевірки, дослідження дій з боку порушників та інформування про це СММ ОБСЄ, яка, у свою чергу, має поінформувати Тристоронню контактну групу з приводу причини такого порушення, факту відновлення вогню", - заявив Олексій Резніков.

Окрім того, член команди Володимира Зеленського звернув увагу на те, що 28 липня мало відбутися позачергове засідання робочої групи з питань безпеки у складі ТКГ, учасники якого мають обговорити випадки обстрілів позицій ЗСУ з боку проросійських сил. Варто зазначити, що станом на ранок 29 липня на сайті Офісу президента немає жодних даних щодо засідання, а також не зазначається, відбулося воно чи ні.

Нагадаємо, що опівночі 27 липня на Донбасі почав діяти режим повного та всеосяжного припинення вогню, про який домовились на засіданні Тристоронньої контактної групи. Головнокомандувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко цього ж дня повідомив, що менш ніж через годину бойовики порушили режим припинення вогню і обстріляли позиції українських воїнів.

Як повідомляв ONLINE.UA, 28 липня Володимир Зеленський ухвалив ще одне важливе рішення щодо Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?