У Зеленського нарешті пояснили, як готуватимуться до виборів на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського нарешті пояснили, як готуватимуться до виборів на Донбасі

У Зеленського нарешті пояснили, як готуватимуться до виборів на Донбасі
Джерело:  ТСН

Член команди президента Володимира Зеленського та голова делегації України в ТКГ Леонід Кравчук звернув увагу на те, що наразі для офіційного Києва конкретна дата виборів на Донбасі – не головне, адже її можна перенести. За словами політика, принциповим тут є зовсім інше питання, реалізація якого забезпечить проведення виборів за українським законом. Колишній президент наголошує, що йдеться передусім про контроль України над кордоном і відповідні дії української влади на підконтрольних територіях. Як стверджує Леонід Кравчук, таким чином відбудеться встановлення українських інститутів влади, і ті зможуть забезпечити проведення виборів за українським законом. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "ТСН".

"Припустимо, в січні ВР ухвалює закон про особливості цих виборів. І вже можна до них готуватися – лютий, березень і частина січня. Часу вистачає. І це ж не сьогодні готується. Ми це робимо не з чистого аркуша. Вже є напрацювання, ухвалюємо закон, готуємо вибори", – пояснив Леонід Кравчук

За його словами, в цьому плані слід ухвалити закони про демілітаризацію, недопущення переслідування невинних осіб (про амністію – ред.).

Що стосується останнього пункту представник Володимира Зеленського наголосив, що не можна думати, що хтось покаже пальцем і когось судитимуть. Леонід Кравчук підкреслив, що це просто неприйнятна філософія та все має відбуватися тільки за українським законом.

"Я, наприклад, вважаю, що там можуть бути тільки мажоритарні вибори, бо там немає українських партій, там нічого немає. Які пропорційні вибори можуть бути? Не можуть. Це я так думаю і не кажу, що моя думка є істиною в останній інстанції. ВР ухвалює закон", – наголосив український політик.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що радник делегації з інформаційної політики у ТКГ Олексій Арестович звернув увагу на те, що у офіційної Москви була дуже дивна реакція на "План дій по Донбасу". Окрім того, він пояснив, що насправді приховує команда очільника Кремля Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?