У Зеленського нарешті відповіли на звинувачення Меджлісу у бездіяльності
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського нарешті відповіли на звинувачення Меджлісу у бездіяльності

У Зеленського нарешті відповіли на звинувачення Меджлісу у бездіяльності
Джерело:  online.ua

1 жовтня глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров невідкладно почав вимагати у команди укранського лідера Володимира Зеленського допомогти повернути на батьківщину 100 українських жінок і дітей з сирійського табору біженців Ель-Холл. Політик публічно поскаржився на те, що офіційний Київ нічого наразі не робить, щоб вирішити цю серйозну проблему. Вже 2 жовтня Офіс президента відповів на звинувачення Рефата Чубаров та закликав не політизувати роботу української розвідки, спецслужб і дипломатів. В ОП почали стверджувати, що підготовка евакуації українців із Сирії ведеться. Окрім того, там додали, що Меджліс в силу об'єктивних причин, "не володіє конкретикою щодо цієї діяльності". У Зеленського також звернули увагу на те, що"питання про повернення людей саме з тієї зони конфлікту не можна зводити до простих медійних "емоційних образів про жінок і дітей". Про це інформує з посиланням на сайт ОП.

"Кожен із дорослих людей, що перебували в тому регіоні на територіях, так чи інакше контрольованих ІДІЛ, має певну особисту історію. Яку потрібно досконало вивчити. Крім того, з метою евакуації наших громадян з табору "Аль-Хол" спеціальні органи України проводять низку практичних заходів, зокрема негласних, щодо моніторингу безпекової ситуації та пошуку дійсно можливих шляхів евакуації. Це також потрібно враховувати", - наголосили в команді Зеленського.

В Офісі президента звернули увагу на те, що що безумовним обов'язком України є порятунок кожного громадянина в обставинах, що загрожують життю та здоров'ю".

"Але маємо пам'ятати також і про безпеку всіх громадян України – як удома, так і за кордоном. Тим паче що переважна більшість утримуваних українських біженців у Сирії є вихідцями з тимчасово окупованого Криму, де проживають їхні близькі родичі", - кажуть в ОП.

За словами команди Зеленського, публічне розголошення інформації щодо присутності наших громадян у Сирії абсолютно точно може призвести до утисків, затримань з боку спеціальних органів РФ їхніх близьких та осіб, з якими вони контактували в Криму.

"Тому закликаємо представників Меджлісу не політизувати роботу української розвідки, спеціальних служб і дипломатів", - додали в ОП.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що З еленський звільнив Вітольда Фокіна з ТКГ  та пояснив своє рішення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?