У Зеленського нарешті відреагували на резонансний скандал з Dr. Alban
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського нарешті відреагували на резонансний скандал з Dr. Alban

У Зеленського нарешті відреагували на резонансний скандал з Dr. Alban
Джерело:  online.ua

Офіс президента відреагував на скандальний візит шведського співака Dr. Alban, якому раніше СБУ заборонила в'їзд в Україну через виступи в окупованому Криму. Постійний представник президента України в Криму Антон Кориневич заявив, що Володимир Зеленський не причетний до приїзду Dr. Alban, який раніше в соцмережі похвалився, що йому вдалося виступити в Києві завдяки сприянню українського лідера, передає ONLINE.UA.

"Президент України не має ніякого відношення до приїзду на Україну шведського співака Dr. Alban і до перетину ним державного кордону. Це питання знаходиться в компетенції ДПСУ", - прокоментував ситуацію Кориневич в Facebook.

Українці бурхливо відреагували на таку відповідь. Вони здивувалися офіційної позиції Офісу президента на таку резонансну подію.

Нагадаємо, Dr. Alban був включений в "чорний" список СБУ за виступ в окупованому Криму. Згідно із законодавством України, поїздки в окупований Росією Крим можливі, але лише через три українських пункту пропуску. Ті, хто порушує цю заборону і прилітає до Криму з Москви, вносяться в чорний список - їм надалі заборонений в'їзд в Україну.

Після того, як Dr. Alban опублікував в соцмережі пост із Зеленським, в якому зізнався, що в'їхав в Україну за допомогою президента України, голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко запевнив, що ні президент, ні інші представники влади не впливають на рішення прикордонної служби щодо пропуску осіб на територію країни. За твердженням Дейнеко, Dr. Alban перетинав держкордон згідно з чинним законодавством, яким керуються прикордонники при оформленні іноземців.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Dr. Alban раптово змінив резонансний пост про Зеленського. Він виключив з нього фразу про допомогу президента України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?