У Зеленського натякнули на заміну КСУ через шкоду Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського натякнули на заміну КСУ через шкоду Україні

У Зеленського натякнули на заміну КСУ через шкоду Україні
Джерело:  РБК Україна

Скандал з рішенням Конституційного суду України можуть врегулювати кадровими змінами у відомстві. Такий сценарій припустили в Офісі президента, його підтвердив радник голови адміністрацій Михайло Подоляк. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

За пловами наближеного до Андрія Єрмака посадовця, заміна суддів не виключається, бо законодавчі зміни не призведуть до остаточного вирішення кризи. він навіть назвав такий крок "обов'язковим" на його думку.

"Тому що навіть якщо змінити нормативну базу роботи суду, то він себе на сьогоднішній день частково дискредитував ось цими рішеннями. Такі рішення в такому темпі і з такою мотиваційною базою ухвалювати точно не можна", - зауважив Подоляк.

Радник Єрмака додав, нібито весь склад КСУ наразі — це особи, затверджені двома попередніми президентами, Петром Порошенком і Віктором Януковичем.

"Цей Конституційний суд повністю сформований попередніми президентами: Януковичем і Порошенко. Це по суті їх Конституційний суд. Я взагалі не розумію, коли державні органи працюють проти власної держави, як ніби вони не вважають на два-три кроки вперед. Безумовно, цей Конституційний суд в цьому складі вимагає максимальної трансформації та реформування — в персональному складі насамперед", - пояснив він.

Нагадаємо, нещодавно КСУ визнав неконституційною норму, за якою неправдиві дані у деклараціях посадовців ведуть до кримінальної відповідальності. Міжнародна спільнота закликала український уряд приборкати проблему, оскільки декларування повинно бути реформованим.

Як повідомляв ONLINE.UA, відомий український активіст та очільник ЦПК Віталій Шабунін закликав українського лідера Володимира Зеленського нарешті подивитися правді у вічі після скандальних рішень Конституційного суду України та Окружного адміністративного суду Києва, які спровокували не тільки негативну реакцію українців, але й серйозні проблеми на міжнародній арені.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?