У Зеленського назвали головні досягнення і провали Ради в 2020 році
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського назвали головні досягнення і провали Ради в 2020 році

У Зеленського назвали головні досягнення і провали Ради в 2020 році
Джерело:  interfax.com.ua

Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія підвів підсумки 2020 року. Він оцінив роботу Верховної Ради на 70% і озвучив головні досягнення і провали парламентаріїв в минулому році. Представник президентської партії вважає, що закони, прийняті парламентом у 2020 році, мають історичне значення для України. Серед них він відзначив: відкриття ринку землі, легалізацію грального бізнесу, закони про деривативи та про внутрішній водний транспорт, а також завершення першого етапу реформи децентралізації. Які закони не встигла прийняти Рада в 2020 році та плани парламенту на 2021 рік, Арахамія повідомив в інтерв'ю Інтерфакс-Україна, передає ONLINE.UA.

"Якщо проаналізувати наші власні очікування і реалізацію, то виконали ми нашу програму приблизно на 70%. Досягнення, які можна вважати історичними, - це в першу чергу, відкриття ринку землі, чого протягом 30 років не могла зробити жодна політична сила, це також прийняття закону про внутрішній водний транспорт, оскільки у нас це питання не було врегульоване, то річка в Україні була завантажена лише на 5%, тоді як в сусідніх країнах - це 30-35%, а взагалі у всьому світі судноплавні річки - це дольной великий транспортний вузол, через який проходить величезна кількість вантажів, що зберігає в тому числі і дороги, так як це найдешевший вид транспорту ", - оцінив роботу Ради Арахамія.

Він підкреслив, що багато з цих законів в Україні не могли прийняти 10 років, але їх наслідки українці відчують вже у 2021 році.

"Не встигли з реформою СБУ, не встигли створити Бюро економічної безпеки замість фіскальної служби, не встигли прийняти в другому читанні закон про референдум, не встигли провести амністію капіталів. З великих реформ це, мабуть, все: в програмі вони вже практично на виході, там 95% готовності, але через коронавірус довелося відкласти ", - назвав провали Ради Арахамія.

Він запевнив, що вже в січні 2021 року парламент буде активно працювати над вищезгаданими законопроектами і вже до кінця першого кварталу закриє всі "хвости" 2020 року.

Важливо відзначити, що згідно з результатами одного з недавніх опитувань, глава держави Володимир Зеленський став для українців розчаруванням 2020 року. У Верховній Раді вже знайшли пояснення, чому так сталося. Так, спікер українського парламенту Дмитро Разумков звернув увагу на те, що в українців були занадто великі очікування від чинного президента, однак останньому не вдалося їх виправдати. За словами глави ВРУ, коли швидко не збувається те, на що ти розраховуєш, більшість людей втрачають довіру. Український політик зазначив, що "всі роблять помилки, тому що ми всі люди". Крім того, він поскаржився, що конфлікти і скандали, які відбуваються в стінах українського парламенту і за його межами, негативно впливають на процес сприйняття влади, в тому числі і команди українського лідера Володимира Зеленського.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський оцінив 2020 рік, як дуже складний, але пообіцяв, що 2021-й буде легше.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?